Avrupa’nın güneyinde görülen aşırı sıcaklar hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Geçen hafta sonu, Akdeniz, Atlantik Okyanusu ve Biscay Körfezi ile çevrili, Pireneler'in güneyindeki İber Yarımadası'nda sıcaklıklar 40 dereceye kadar çıktı. 

İspanya
Sıcak hava dalgası uyarısı yayınlayan İspanya Ulusal Meteoroloji Servisi'ne göre, önümüzdeki günlerde de sıcaklıklar artmaya devam edecek. Cordoba ve Zaragoza şehirlerinde sırasıyla 43 - 44 dereceye kadar çıkabileceği tahmin ediliyor.

Meteorologlara göre sıcak hava dalgası bugünden itibaren önce Fransa’yı daha sonra da Avrupa’nın kuzeyini etkilemeye başlayacak. Bugün Fransa’nın güney ve orta kesimlerinde sıcaklığın 35 ila 38 derece arasında olacağı tahmin ediliyor.

Fransa
Fransız Meteoroloji Servisi'ne göre, en yüksek sıcaklıklar Perşembe ve Cuma günleri görülecek. Fransa'da arka arkaya en az üç gün boyunca ülke genelinde ortalama sıcaklığın 25.3 dereceden fazla olması halinde “sıcak hava dalgası” olduğu resmi olarak teyit edilmiş oluyor.

Hollanda
Bu hafta Çarşamba, Perşembe günleri rüzgarın yönünün güneyden esmesi ile sıcak hava dalgasının Hollanda’ya kadar ulaşması bekleniyor. Hollandalı meteorologlara göre özellikle Cuma ve Cumartesi günleri sıcaklıkların 30 derece ve üzeri seyredeceği tahmin ediliyor.

KNMI meteorologlarına göre ortalama sıcaklıklar Çarşamba günü 24 derece, Perşembe günü 23-25 derece arasında, Cuma günü 26-28 derece arasında, cumartesi günü ise 25-31 derece arasında olacak. Pazar günü tüm yurt genelinde sıcaklıklar ortalama 16-22 derece arasına inecek. 

KNMI ayrıca Cumartesi günü, özellikle ülkenin güneydoğusunda ‘tropik sıcak’ ihtimalinin yüksek olduğunu, aynı zamanda biraz yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri ihtimalinin de bulunduğunu belirtti. Pazar günü sıcaklıklar düşerken bazı bölgelerde sağanak yağış ihtimalinin bulunduğu kaydedildi.

Hollanda’da “sıcak hava dalgası” olarak nitelendirmek için sıcaklıkların 5 gün arka arkaya 25 dereceyi geçmesi ve bu günler içinde en az 3 günün 30 derece ve üzerinde seyretmesi gerekiyor. 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın