Sağlık Bakanlığına bağlı Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) verilerine göre, vaka sayısı son 24 saatte 24 bin 700’e çıktı.  

Salgının başlangıcından bu yana açıklanan en yüksek günlük vaka sayısı olan Çarşamba günkü 24 bin 590 vaka sayısı, bugün aşılmış oldu.

RIVM sistemde yaşanan bir aksaklık nedeniyle açıklanan sayıların tam olarak gerçeği yansıtmadığını, bazı test sonuçlarının işlenemediğini, dolayısıyla gerçek vaka sayılarının çok daha fazla olduğunu açıkladı.

Ulusal Hasta Dağılımı Koordinasyon Merkezi (Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding- LCPS) tarafından açıklanan hastanede tedavi gören Kovid-19 hastala sayısında ise düşüş yaşanıyor. 

Açıklamada; Perşembe günü bin 541 kişinin hastanede, 419 kişinin ise yoğun bakım servislerinde tedavi gördüğü belirtildi.

Hollanda'da, Kovid-19 ile mücadelede, Omicron varyantının etkili olmasının ardından, 19 Aralık'tan beri "tam kapanma" uygulanıyor.

Geçici hükümet, 3 Ocak'ta yaptığı açıklamada, ilkokul ve ortaokulların 10 Ocak'tan itibaren tekrar yüz yüze eğitime başlayacağını duyurmuştu.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU