Havaların iyiden iyiye soğumasıyla birlikte grip ve üst solunum yolu hastalıkları insanların ana gündem maddesi haline geldi. Halsizlik, yüksek ateş, öksürük ve vücut ağrısı şikayetiyle Aile Hekimine başvuranlar arasında bağışıklık sistemi zayıf olanlar ise hem süreci ağır geçiriyor, hem de sık sık tekrarlayan bir döngü içine giriyor.

Araştırma enstitüsü Nivel tarafından yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz haftalarda grip şikayetleriyle aile hekimine başvuranların sayının grip salgını sınırını aştığını açıkladı. Ülkede en az iki hafta boyunca 100 bin kişiden 51’inde grip olduğu tespit edilmesi halinde grip salgınından bahsediliyor.

Uzmanlar, bağışıklık sisteminin zayıf olması nedeniyle sık sık grip olanları uyardı. Uzmanlar, normalden fazla grip olan kişilerin eğer bağışıklık sistemi bu aşamada tedavi edilmezse ileride lösemi, lenfoma, yumuşak doku kanseri başta olmak üzere pek çok hastalığa yakalanma riski olabileceğini söyledi.

Grip Nasıl Geçer?

Grip ve soğuk algınlığı arasındaki en büyük fark gripte görülen ateş, eklem ve kas ağrılarının daha sık görülmesidir. Bu hastaların bol sıvı tüketmesi önerilir. Tüketecek sıvıların ise çok sıcak ya da soğuk olmaması gerekir. Günlük sıvı tüketiminin en az 2-3 litre civarında tutulması hastalığın hızlı bir şekilde iyileşmesine ve daha rahat atlatmasını sağlar.

Bunun dışında dikkat edilmesi gereken hususlar; bol bol istirahat edilmeli, et ve süt ile beslenilmeli, taze meyve ve sebze yemelidir. Hasta, bulunduğu ortamı havalandırmalı, nemlendirmelidir. Sigaradan ve sigara içilen ortamdan uzaklaşmalıdır. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU