Hollanda’da gençler arasında intihar eden kişilerin sayısında endişe verici oranda artış olduğu belirtiliyor. 113 İntiharı Önleme (Zelfmoordpreventie) yardım hattının kayıtlarına göre 30 yaşın altındaki gençler arasında intihar edenlerin sayısı giderek artıyor.

Normal şartlarda ayda ortalama 20 intihar vakası ile karşılaşıldığını belirten 113 İntiharı Önleme hattı yetkilileri, geçtiğimiz yıl Ocak, Şubat ve Aralık aylarında olduğu gibi, bu yıl Haziran ve Ağustos aylarındaki aylık intihar vakası rakamlarının 30’un üzerine çıktığı uyarısında bulundu. 

113 İntiharı Önleme yardım hattı baş araştırmacısı Renske Gilissen, elde edilen verilerin endişe verici olduğunu belirtirken, “Her intihar vakasına eşi görülmemiş bir acı eşlik eder” şeklinde yorum yaptı. 

Kurumun yaptığı analize göre, intihar edenlerin içerisinde genç erkeklerin sayısı daha yüksek. Bir başka çarpıcı sonuç ise erken yaşta eğitimi bırakan gençlerde görülüyor. Bu gruptaki gençlerden birçoğunun hem psikolojik sorunlar yaşadığı hem de maddi sıkıntı içinde olduğu belirtiliyor. 

İntihar düşünceleri olan genç yetişkinleri etkileyen diğer faktörler ise “performans baskısı, ilişki sorunları ve yalnız” üzerinde yoğunlaşıyor.

Yapılan ek araştırmada ise genç yetişkinlerin ihtiyaçlarına da bakıldı. Araştırmada verilen cevaplara göre gençler daha çok “uygun yardım bulma, stres ve mali durumla başa çıkma, sosyal ağ ve aile içindeki ilişkileri geliştirme” konularında desteğe ihtiyaç duyduğunu belirtiyor.

“Gençlerin nedenleri şimdi daha açık ve net”
Renske Gilissen intihar vakalarında olası nedenlerin şimdi daha net görüldüğünü belirtti ve “Artık söz konusu sorunları daha iyi anladığımıza göre, toplum olarak kendimizi daha spesifik olarak genç yetişkinlere yardım etmeye adayabiliriz.” şeklinde ifade kullandı. 

Glissen bu amaçla; borç danışmanlığı (schuldhulpverlening), Ruh Sağlığı Merkezleri (GGZ), Belediye Sağlık Hizmetleri (GGD) ve okullarla birlikte çalıştıklarını, bunun yanı sıra sosyal medyada da önleme olanaklarının araştırıldığını sözlerine ekledi.

İntiharı Önleme Hattına nasıl ulaşılır?
113 Zelfmoordpreventie (İntiharı Önleme) yardım hattı, 7 gün 24 saat boyunca faaliyet gösteriyor. Hatta ulaşmak ve yardım almak için 113 veya 0800-0113'ü (ücretsiz) numaralı telefonları veya 113.nl web sitesinde bulunan sohbet bölümünü (anonim olarak) kullanabilirsiniz.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.