Hollanda’da vatandaşların alım gücünü artırmak için 1 Ocak’tan itibaren yeni destek paketi yürürlüğe girecek. Buna göre özellikle ödenekler (toeslagen) konusunda gelir sınırı limiti değişecek. Yapılacak değişimle yaklaşık 500 bin kişiye ödenek alma imkanı doğacak. Hükümet bu anlamda vatandaşları bilgilendirmek için “Check, pas aan en door!” adlı bir kampanya başlattı.

Hükümetin 2023 yılı planına göre 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren bazı ödeneklerde miktarlar artırıldı ve gelir limitleri yeniden düzenlendi. Bu değişiklik önümüzdeki yıl mevcut ödenek alan hanelerin yanı sıra yüzlerce hanenin daha ödenek almasına olanak sağlayacak.

Rijksoverheid sitesinde belirtilen bilgilere göre; mevcut ödenek alanların yanı sıra, 1 ocaktan itibaren yaklaşık 500 bin hane daha ödenek almaya hak kazanacak. 

Pazartesi günü (21 kasım) başlayan “Check, pas aan en door!” adlı kampanyada vatandaşların önceden araştırma yapabilmesi, 2023’de ödenek alıp alamayacağını görmesi ve ödenek için nasıl başvuru yapabileceğini öğrenmesine olanak sağlanacak.

Kampanya ile ilgili bir açıklama yapan Ödenekler ve Gümrükten sorumlu Devlet Sekreteri Aukje de Vries, “İnsanlar gıda ürünlerinin daha pahalı hale geldiğini ve enerji fiyatlarının yükseldiğini fark ediyor. Bbundan endişe duymalarını anlıyorum. Ödenekleri artırarak ve ayarlayarak, desteğe ihtiyacı olan insanlara yardım eli uzatabiliriz ve bu sadece düşük gelirli insanlar için değil, aynı zamanda orta gelirliler için de geçerli.” şeklinde ifade kullandı.

“Check, pas aan en door!” kampanyası
Kampanya; hükümet, belediyeler ve diğer kuruluşlarla birlikte, vatandaşların dikkatini yardım alma haklarına çekmek ve onları yardım için başvurmaya teşvik etmeyi hedefliyor. Aynı zamanda vatandaşların kurumlarda kayıtlı bilgilerini güncellemesi gerektiğine de dikkat çekiliyor. 

Bir kişinin kira veya sağlık ödeneği gibi herhangi bir ödenek almaya hakkı olup olmadığı kişinin gelirine, aile yapısına ve diğer kişisel koşullarına bağlı. 

Şuanda Hollanda’da 5,7 milyondan fazla hane bir veya birden fazla ödenek alıyor. Bu kişiler yakın bir tarihte gerekli kurumlardan (örn. Vergi dairesi) 2023 yılında alacakları ödenek konusunda açıklama mektubu alacak. Burada en önemli nokta gelen mektuptaki bilgilerin kontrol edilerek, yanlış veya eksik bilgilerin kuruma bildirilmesi.

Ödenekler konusunda bilgi merkezi görevini gören toeslagen.nl sitesinde 2023’de ödenek almaya devam eden ve ilk kez ödenek alacaklar için de özel bir bölüm bulunmakta. Sitede vatandaşlar bir ödenek almaya uygun olup olmadıklarını kontrol edebilecek.

Ödeneklere başvurmak ve bunları ayarlamak, toeslagen.nl adresinde çevrimiçi olarak kolayca yapılabiliyor. Web sitesinde, insanların sağlık, kira veya çocuk bakımı yardımı ödenekleri veya çocuğa bağlı yardım ödeneğine nasıl başvuru yapabileceği ve ne tür belgelerin gerekli olduğu açıklanıyor. 

Bunun yanı sıra yine aynı sitede 25 Kasım 2022'den itibaren, bir hesaplama aracı bulunacak. Bu araç özellikle ilk kez ödenek başvurusu yapacak olan vatandaşlara katkı sağlayacak. 

Çevrimiçi ortamda başvuru yapmaktan zorlanan kişilere yardım edebilecek kurum ve kuruluşların bir listesi de toeslagen.nl sayfasında yer almakta.
©Sonhaber.eu

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.