Türkiye aleyhine algı oluşturmak için, bazı kadınların siyasi tercihlerinden dolayı tutuklandığını, tutuklu annelerin çocuklarının da hapishanelerde yaşamak zorunda kaldığını iddia eden FETÖ taraftarları Dam Meydanı’nda “ Çocuklar serbest bırakılsın” yazılı pankart açtı.

Dün yapacakları sözde protesto için günler öncesinden duyur yapan FETÖcüler, umdukları desteği bulamadı ve ancak 15-20 kişilik bir grup Dam Meydanına geldi.

FETÖ’ye karşı amansız bir mücadele içine giren Hüseyin Sayılgan adlı vatandaş, göstercilerin karşısına tek başına çıkarak protestoculara gereken cevabı verdi.

Cep telefonu ile görüntü almak istediği anda bir anda üzerine yürüyen FETÖ’cülerin sözlü taciz ve saldırganlıkları karşısında bir adım bile geri atmayan Hüseyin Sayılgan, çektiği görüntüleri sosyal medya hesabından yayınladı. Sayılgan konu ile ilgili olarak yazılı açıklamasında, “ Bu yaptıkları olayla Hollanda’da Türkiye karşıtı algı oluşturmayı amaçlayan vatan hainleri, her gün siyasi dansözlüklerine ve kıvraklıklarına yenilerini eklemekteler. Daha önce başka yerlerde gündeme getirilen bu olay için TBMM Adalet Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, “kara propaganda yapılıyor ve bebekli kadınların tutuklu yargılandığı yönündeki haberleri gerçeği yansıtmıyor” dedi.

Suç duyurusu yaptılar, FETÖcülükle şuçladılar

Amsterdam Dam Meydanı’nda yalanlarıyla Türkiye hakkında yanlış algı oluşturmak için toplananları izlemek için kendisinin de Dam Meydanı’na gittiğini ifade eden Sayılgan, “ Meydanda çekim yaparken bana şataştılar ve polis çağırdılar. Benim yanımda polise benim hakkımda zaten suç duyurusunda bulunduklarını söylediler. Ayrıca 17-25 Aralıktan önce evinde kiracı olarak kalan öğrencilerin FETÖcü olduklarından şüphelenerek evinden atttığını bunu hazmedemedikleri için kendisini de FETÖcü olmakla suçladıklarını belirten Hüseyin Sayılgan, “ Daha önceleri benim ikinci evimde 1,5 - 2 yıla kadar 2-3 öğrenci kaldı, 17-25 aralıktan sonra öğrencileri evimden attım. Öğrencilerin gülenle bir alakalarının olmadıklarına yemin ettikleri halde şüphelendim ve attım evimden. Şüphemde ne kadar haklı olduğumu bu gün tekrar anlamış oldum. Kısacası beni haksız yere suçlayanların benim kamerama takılmaktan rahatsız olduklarını görmek, bunun yanında devletimize attıkları yalanlarına ve iftiralarına karşı bir vatandaş olarak tepkimi göstermek beni son derece mutlu etti. Polisle beni korkutacaklarını zannedenler yanıldıklarını anlayacaklardır. Doğru bildiğim herşeyi anlatmaktan vazgeçmeyeceğim” diyerek tepkisini dile getirdi.

İşte Hüseyin Sayılganı’ın cep telefonu ile çektiği görüntüler ve prostestocular ile aralarında geçen tartışma videoları:



SONHABER.EU