Kabine 2026 yılından itibaren ev sahiplerine yeni bir zorunluluk getirildiğini duyurdu. Buna göre ev sahipleri ısıtma sistemini değiştirirken hibrit bir ısı pompası veya tamamen elektrikli bir ısı pompası seçmek zorunda kalacak. 

Bunun dışında ev sahipleri bir başka alternatif olarak merkezi ısı şebekesine bağlanmayı da tercih edebilecek. 

“Herkesin cüzdanı için daha iyi”
Konut Bakanı Hugo de Jonge, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, konutların daha “yeşil” olması için yürütülen sürdürülebilirlik çalışmalarına hız verildiğini kaydetti.

Açıklamasında “Ayrıca daha az doğal gaz kullanırsak, herkesin cüzdanı için daha iyi olur.” şeklinde bir ifade kullanan Bakan De Jonge, “Bu nedenle kabine 2026'dan itibaren, ısı sistemleri değiştirilmesi gerektiğinde, hibrit ısı pompasının standart olmasını istiyor.” dedi.

Hibrit ısı pompası, bir ısı pompası ile kombinin (CV ketel) birleşiminden oluşuyor. Hibrit ısı pompalarının kombilerden yaklaşık yüzde 60 daha az gaz kullandığı belirtiliyor.

Ev sahiplerine 2030 yılına kadar, sürdürülebilir bir ısı tesisatı satın almalarına yardımcı olmak amacıyla devlet sübvansiyonu verilecek. Hükümet bu destek için 150 milyon euro ayıracak.

Ev Sahipleri Birliği (Vereniging Eigen Huis) tarafından yayınlanan hibrit ısı pompalarının çalışma sistemiyle ile ilgili video:

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın