Hükümetin geçtiğimiz yıl aldığı kararla bazı bölgelerdeki evlerin WOZ değerleri sosyal konut statüsüne düşürüldü. Bu durumdan mağdur olduğunu belirten yüzlerce ev sahibi, mülklerinin değerine karşılık gelmesi gereken kira bedelini kazanamadığı gerekçesiyle hükümeti mahkemeye verdi.

Geçtiğimiz yıl uygulamaya giren yeni kuralla başta Amsterdam ve Utrecht olmak üzere, bazı şehirlerin belirli bölgelerindeki kiralık evler özel sektör statüsünden çıktı ve sosyal konut statüsüne düştü. Konut piyasasındaki puan sisteminden en fazla metrekare olarak küçük daireler etkilendi. Bir evin puanı 148'in altındaysa hükümetin belirlediği maksimum kira değerine göre kiraya verilebiliyor.

Devletin bu kararına karşı Ev sahipleri için Adil Kiralama Derneği çatısı altında toplanan yüzlerce ev sahibi, yaşanan gelir kaybını gidermek için tazminat talebinde bulunuyor. 

Ev sahiplerine göre yeni belirlenen WOZ değeri, örneğin evleri sürdürülebilir hale getirmek için yeterli yatırım yapmalarına izin vermiyor. Bunun yanı sıra birçok evin satışa çıkarılmasına neden oluyor. Bu durum ise kiralık ev sıkıntısını daha da artırıyor.

Ev sahiplerinin belirtilen rahatsızlık için ne kadar tazminat talebinde bulunduğu belirtilmedi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş