Toplu taşıma araçlarında kullanılan ov- chipkart üretici firması Translink’in son beş yıl içerisinde kasasında kalan miktarın 30 mnilyon euroya kadar çıktığı belirtiliyor. Vatandaşlar OV kartlarda kalan balkiyeleri geri isteyebilirler ancak birçok kişi bunu nasıl yapacağını bilmiyor veya uğraşmaya değmez olarak görüyor.

AD gazetesinin yaptığı bir araştırmaya göre, zamanı geçtiği için veya bir köşede unutulduğu için eski kartlar içerisinde kalan bakiye miktarı 30 milyon euroya ulaştı. Translink'in yıllık raporuna göre sadece geçen yıl 9 milyon euro'nun üzerinde bir gelir elde edildi. 

Özellikle son zamanlarda toplu taşımada akıllı telefonlardaki uygulamalar, banka kartı veya telefonla check-in yapılması nedeniyle OV kartlar artık daha az kullanılır hale gelmeye başladı.  

Kalan bakiye nasıl geri alınır?
OV kartınızda bakliye kaldığını düşünüyorsanız öncelikle kartın kullanımının ne zaman sona erdiğine bakmanız gerekmekte. Eğer kart hala geçerliyse ya da beş yıldan kısa süre önce sona erdiyse “OV-Chipkart” adresinden kartta hala bakiye olup olmadığını kontrol etmelisiniz. 

Ardından “Saldo terugvragen” adresinden kalan bakiyenin iadesini isteyebilirsiniz. 

Kalan bakiyelerden toplanan milyonlar nereye harcanıyor?
AD haberine göre bakiyelerden kalan milyonlarca euro inovasyon ve hayır işleri için kullanılıyor Yolcu organizasyonu Rover ise Translink'in kalan milyonlarla ne yaptığı konusunda biraz eleştirel bakıyor ve “Bir şirket olarak yenilik yapılması gerekiyor, yolcuların parası olan bu para neden bu amaçla kullanılıyor?” şeklinde soruyor. 

En son yıllık rapora göre, Translink, diğer toplu taşıma şirketleriyle birlikte, yolcuları süresi dolmuş toplu taşıma kartlarının kullanılmayan bakiyesini geri istemeye teşvik etmeye devam ediyor. Ancak pratikte bu, pek de işe yaramıyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş