Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) mayıs ayına ait öncü enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre enflasyon nisan ayına göre özellikle enerji fiyatlarında beklenen düşüş olmadığı için arttı. CBS verilerine göre mayıs ayında en fazla tütün ve tütün ürünleri ile gıda ve içecek fiyatları arttı. Sanayi ürünlerine de zam geldi.

CBS öncü verilerine göre enflasyon geçen ay yüzde 6,1'e ulaştı. Mart ayında yüzde 4,4 olan yıllık enflasyon Nisan ayında beklenmedik bir şekilde yüzde 5,2'ye yükselmişti. Son bir yıl içinde en yüksek enflasyon değeri yüzde 14,5 ile geçen yıl eylül ayında yaşandı.

Süpermarketlerdeki ürünlerin ortalama fiyat artışı Nisan ayında yüzde 13,2 Mayıs ayında ise yüzde 12,8 olarak gerçekleşti. Nisan ayında yüzde 8,3 artış yaşayan sanayi malları fiyatları ise mayıs ayında yüzde 8,9 arttı. 

Akaryakıt da dahil olmak üzere enerjide Nisan ayında yüzde 22'nin üzerinde fiyat düşüşü yaşanırken, Mayıs’da yüzde 18,5’lik bir düşüş yaşandı. Hizmet sektöründeki fiyatlar ise bir ay önceki yüzde 6'lık fiyat artışının ardından yüzde 6,1 daha pahalı hale geldi.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Martin Winkler - Pixabay

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Ömer Aşıran