Ocak ayı itibariyle enerjiye getirilen enerji tavan fiyat uygulaması enerji şirketlerinin müşteri hizmetlerinde kaos yarattı. Birçok kişi tavan fiyat ve sayaç bilgileri hakkında soruları olduğu halde müşteri servislerine ne telefonla ne de online olarak uzun saatler boyunca ulaşamadı. 

Sosyal medya platformlarından şikayetlerini bildiren vatandaşlar daha çok şirketlerin ulaşılamaz olduğundan ve enerji maliyetlerini doğru bir şekilde izleyememekten şikayetçi oldu.

Hükümetin enerjide tavan fiyat uygulamasına geçmesi ile özellikle eski tip sayacı bulunan veya yeni sayacı olan ancak otomatik okumaya kapalı bulunan yaklaşık 1 milyon kişi, sayaç bilgilerini not ederek,  enerji şirketine göndermek zorunda kaldı. Ancak bunu yapmak isteyen müşterilerin bir anda artması enerji şirketlerini zor soktu. 

Eneco müşterilerinden 330 bini, Essent müşterilerinden 250 bini ve Vattenfall’da da 400 bin kişi sayaç bilgilerini şirketine iletmek zorunda.

1 Ocak itibariyle bağlı olduğu enerji şirketinin müşteri hizmetlerini arayan vatandaşlar ise kelimenin tam anlamıyla bir kaosla karşılaştı. Sadece Eneco, Essent ve VattenFall şirketleri değil aynı zamanda Energiedirekt ve Greenchois müşterileri de çok uzun saatler müşteri hizmetlerine ulaşamadığı için şikayet etti. 

Sosyal medya paylaşımlarında şikayetlerini dile getiren bazı vatandaşlar iki gün boyunca enerji şirketinin müşteri hizmetlerine ulaşmaya çalıştığını ancak başarılı olamadığı ibelirtirken, bazı paylaşımlarda müşteri hizmetleri arandığında telefon hatlarının belirli bir müddet sonra kendiliğinden kesildiği belirtildi.

Bir başka sorun ise enerji şirketlerinin uygulamalarında (App) yaşandı. Birçok şirket uygulamasında hem uzun saatler beklenmek zorunda kalındı hem de tarifeler piyasa değerinden gösterilmeye devam etti.

Bir Eneco müşterisi sosyal medyada yaptığı paylaşımda “Günlük elektrik ve gaz için doğru fiyatı görüntülemek neden bu kadar zor? Bununla, bir kWh elektrik için 0,40 sent ve bir m3 gaz için 1,45 euro demek istiyorum. Yani tavan fiyat. Şuanda yüksek sözleşme fiyatlarıyla ücretlendiriyorsunuz” yazdı.

Enerji şirketleri, bu haftanın sonunda kargaşanın durulacağını ve tüm hatlarla birlikte uygulamaların da normal çalışmaya geçeceğini, tahmin ediyor. Eneco müşterilerinin sayaç okumalarını 9 Ocak'a kadar, Essent müşterileri ise 8 Ocak'a kadar şirketlerine ilete biliyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.