Dijital dünyanın vazgeçilmezi halinde gelen emojiler sosyal medya platformları ve anlık mesajlaşma uygulamaları başta olmak üzere her platformda kullanılıyor. 2014 yılından bu yana 17 Temmuz< "Dünya Emoji Günü" olarak kullanılıyor.

Crossword-Solver isimli web sitesi dünyada en çok kullanılan emojileri listesini yayınladı. Araştırmada 3 binden fazla emojinin kullanımını araştırdı.

Crossword-Solver araştırmacıları kelimelerin kullanımına önem verdiklerini ve bu yüzden kelimeleri kullanmayı arka plana atan bu iletişim şekli hakkında daha fazla bilgi edinmek istediklerini belirtiyor. Yer yer en çok hangi emojilerin kullanıldığını görmek için dünyanın her ülkesinden coğrafi etiketli tweetleri analiz ettiklerini belirten araştırmacılar, sonuçlarını bir harita halinde yayınladı. 

Buna göre dünyada en fazla kullanılan emojiler listesinde ilk 2 sırada “sevinç gözyaşlarıyla gülen yüz” ve “kalp” emojileri geldi. 

Araştırma sonucuna göre aralarında Hollanda ve Türkiye’nin de bulunduğu 75 ülkede “sevinç gözyaşlarıyla gülen yüz” listenin birincisi olarak çıktı.
 
Genel olarak dünyada en fazla kullanılan emoji bu olsa da kültürel farklılıklar ülkeler arasında kullanılan emojilerin de değişmesine neden oluyor. 

Örneğin, Birleşik Krallık'ta kalp, Hindistan'da birleşen eller (dua eden eller), Suudi Arabistan'da beyaz kalp, İsviçre'de ülke bayrağı emojisi daha fazla kullanılıyor.

Araştırmada, emojilerin dünyanın her yerinde kullanılmasına rağmen bazı noktalarda evrensel bir dil olmadığı, bir ülkede normal sayılabilecek bir emojinin farklı bir ülkede çeşitli olumsuz anlamlar içerebileceği de belirtiliyor.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.