Hollanda’da elektrikli bisiklet sürücüleri için yeni bir dönem başladı. Polis artık elektrikli bisikletlerde motorlu bisikletler gibi hız testi yapılıyor. Amsterdam'da yapılan ilk denetimlerde, 5 elektrikli bisiklet sürücüsüne belirlenen hızı aştıkları için ceza kesildi. Basına yansıya bilgiye göre azami hız sınırını saatte 37 kilometre aşan bir sürücüye 290 euro para cezası verildi.

Geçtiğimiz aylar içerisinde ülke genelindeki polis merkezlerine özellikle motosikletler, bisikletler ve diğer benzeri araçların hızını tespit etmek için “performans test cihazları” teslim edildiği belirtildi.

Polis tarafından yapılan açıklamada test cihazları ile motorlu ve sessiz bisikletlerin yanı sıra elektrikli araçların (özellikle elektrikli bisikletler, speedpedelec'ler ve fatbikeler gibi) yasal düzenlemelere uygunluğunun kontrol edildiği belirtildi.

Beringen Türkgücü, Ho Heide Hasselt'i 2-1 yenerek Play-Off'ta bir üst tura yükseldi Beringen Türkgücü, Ho Heide Hasselt'i 2-1 yenerek Play-Off'ta bir üst tura yükseldi

Hollanda'da elektrikli bisikletler için belirlenen maksimum hız sınırı saatte 25 kilometre. Speedpedelec'ler için bu sınır saatte 45 km.

Hollanda’da başlayan elektrikli bisiklet denetimi Belçika medyasının da gündemine geldi. Yetkililer özellikle elektrikli bisikletle Hollanda’ya gidecek vatandaşlara ceza yememeleri için dikkatli olması tavsiyesinde bulundu.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: politie.nl

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.