Adalet Bakanı Yeşilgöz, suçlulardan alınan varlıkların toplum yararına dönüştürmenin daha kolay olması gerektiğini ve bunun için özel kurallar koymak istediğini belirtti. Bakana göre el konulan mal varlıkları, Schiedam’da yürütülen proje gibi, mahallelere yatırım olarak kullanılabilir.

RTL Nieuws’a açıklamalarda bulunan Bakan Yeşilgöz, Schiedam De Gorzen semtinde uygulanan bir pilot projeyi göstererek, suçlulara ait el konulan bir takım taşınmazın satışından elde edilen gelirin hazineye yatırmak yerine, mahallenin yaşam kalitesine yatırım yapmak amacıyla kullanılabileceğini belirtti.

De Gorzen semtinde yürütülen pilot projede suçlulardan alınan para, gençlere iş ve eğitim olanağının birlikte verildiği çıraklık atölyelerine yatırılıyor. 

Yeşilgöz “Suçlulardan alınan parayı ve gösteriş yapmak için kullandıkları her şeyi - pahalı saatlerden arabalara ve gayrimenkullere kadar - mahallelerimizdeki yaşam kalitesine yatırarak, topluma geri döndürebilsek harika olurdu. Aynı zamanda bu durum suçun kar etmediğini de göstermiş olur.” şeklinde ifade kullandı.

Suçlulara ait varlıkların toplum yararına yatırıma dönüştürülmesi konusunda kalıcı bir düzenleme oluşturmak için Schiedam'daki tecrübeleri kullanmak istediğini belirten Bakan, ancak bu konuda Savcılık, Vergi Dairesi ve birçok farklı kurum ve çeşitli bakanlıkların onayına da ihtiyaç duyulduğunu, bunun zaman alacağını kaydetti.

Bakan Yeşilgöz sosyal açıdan yeniden yapılandırma projesinde sadece suçluların elinden alınan binalar yerine hükümet tarafından el konulan ve şuanda depolarda bekletilen arabalar, mobilyalar ve aletlerin de kullanılabileceğini belirtti.

Savcılık planı destekliyor
Rotterdam bölge savcılığının Başsavcısı Hillenaar, Savcılığın da bu planı memnuniyetle karşıladığını dile getirdi. 

Hillenaar “El konulan suç mallarını topluma bağışlamak, suçluların yenilmez olmaktan çok uzak olduğunu herkesin anlayabileceği bir hale getirir. İtalya'da suç yoluyla elde edilen mülkün, toplumsal olarak yeniden kullanılması bir süredir uygulanıyor ve büyük bir başarı elde edildi. Suç işe yaramaz, ancak bu durumda Schiedam'daki bir mahallenin bütünü fayda sağlar.” dedi.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf (temsili): Savcılık

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.