Motorlu Taşıt Sürücü Test Merkezi (CBR) pandemi döneminde sağlık raporu alımlarında uygulamaya soktuğu, uzaktan teftiş yöntemini kaldırmayı düşünüyor. CBR’nin bu kararı özellikle teftiş ve muayeneleri yürüten kurum ve doktorlar tarafından tepki çekti.

2019 yılında pandeminin patlak vermesi ve CBR’de oluşan uzun bekleme süreleri nedeniyle özellikle ehliyetini uzatmak isteyen 75 yaş üstü ve hasta kişiler için yeni bir yönteme gidilmişti. Bu yönteme göre ehliyetini uzatmak isteyenler, dijital ortamda başvuru yapıyor ve video konferans sistemi ile teftiş ediliyordu.

Bu yöntemle; vatandaşların ehliyet uzatmak için özel olarak bir kuruma gitmesine gerek kalmıyordu. Ancak CBR bu yöntemi sonlandırmak ve önümüzdeki aydan itibaren eski yönteme dönmek istiyor. 

CBR’ye göre Covid-19 tedbirlerinin tamamen kaldırılması ile uzaktan teftişlere de gerek kalmadı.

Teftiş ve muayeneyi yürüten kurumlar ise CBR’den çok farklı düşünüyor. Hollanda Tıbbi Muayene Enstitüsü (Medisch KeuringsInstituut Nederland  - MKIN), Altyapı ve Su Yönetimi Bakanı Harbers’a bir mektup göndererek CBR’nin kararına tepkili olduklarını dile getirdi.

MKIN mektubunda; yüz yüze muayene sistemine geri dönülmesi halinde, şuandaki randevu sürelerinin çok daha uzayacağını belirtti ve artan korona vaka sayılarını hatırlattı. 

Mektupta “Uzaktan inceleme çok daha güvenli bir alternatiftir. Katılan kişilerin çoğu 65 yaşından büyük, savunmasız bir grup. Muayeneye gitmek zorunda kalırlarsa daha büyük bir kontaminasyon riski taşırlar.”denildi.

CBR tarafından AD'ye yapılan açıklamada,  eski yönteme geçildiğinde, uzun bekleme süreleri olacağına dair bir belirti olmadığı aktarıldı. CBR daha ileriki bir dönemde uzaktan teftiş yönteminin tekrar kullanılabilir olduğunu ancak, şuanda bunun için bir plan bulunmadığını kaydetti.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın