Eğitim Hizmetleri Dairesi (DUO), 1Ocak 2024 tarihinden itibaren eğitim kredisi borçları üzerinden uygulanan faiz oranlarının artacağını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre faiz oranları son 14 yılın en yükseğine çıkıyor. Şuanda yüzde 0,46 olan eğitim borcu faiz oranı önümüzdeki yılın başında yüzde 2,56’ya yükselecek.

Faizin sert bir şekilde artması, geri ödeme yapması gereken herkes için maliyetlerin hemen artacağı anlamına gelmiyor. Eğitim kredisi faizleri, beş yıl vadeli devlet tahvillerindeki faiz ile bağlantılı olarak, beş yıllık dönemler halinde sabitleniyor. Zamanlama açısından şanslı olanlar yüzde 0,46’lık faizle ödeme yapmaya devam edecek.  Ancak geçtiğimiz yıl ikinci bir eğitimi tamamlayan veya faiz sabitleme dönemi bu yıl sona eren eski öğrenciler, yeni faiz oranında ödeme yapmak zorunda kalacak.  

Öğrencilerin ödeyeceği faiz oranları 18 Ekim’e kadar “Mijn DUO” sitesi üzerinden görülebilmekte. 

Günümüzde hemen hemen tüm öğrencilerin eğitim borçlarını geri ödemesi için 35 yıl süreleri bulunuyor. 2015'ten önce okuyan öğrenciler için bu süre 15 yıl. Ancak bu öğrencilerin ödeyeceği faiz oranı da 1 Ocak'tan itibaren şu anki yüzde 1,78'den yüzde 2,95'e yükseliyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş