Geçtiğimiz yılın sonunda hükümet 2024 yılı için akaryakıttan alınan tüketim vergisi miktarını artırmama kararı aldı. Ancak UnitedConsumers (UC) verileri akaryakıt fiyatlarının artmaya devam ettiğini gösterdi.

UnitedConsumers değerlendirmesine göre şuanda benzinin tavsiye edilen satış fiyatı 2,17 euro, dizel ise 2 euroyu (1,995 euro) buldu. Başka bir değişle bu yılın başından bu yana her iki akaryakıt türü için 10 sentlik bir artış gerçekleşti.

UC direcktörü Paul van Selms fiyatlardaki artışının küresel piyasalarda petrol fiyatlarında büyük artışlar olmasa bile, Rusya'dan gelen petrolün farklı rotalar yolu ile gelmesi ya da petrolün farklı bir yerden alınmasının fiyatları artırdığını dile getirdi. Bunun dışında Orta Doğu’da yaşanan gerilimin fiyatlara yansıdığını kaydetti.

UC; 7 Kasım 2000 tarihinden bu yana, Euro95 fiyatının gelişimini günlük olarak izlemekte. O tarihten bu yana en düşük Euro95 fiyatı 13 Aralık 2001 tarihinde litre başına 1.049 euro ile kayıtlara geçti. Kaydedilen en yüksek fiyat ise 8 Haziran 2022'de litre başına 2.505 euro ile oldu. 

Geçtiğimiz yıl 19 Şubatta 1,969 euro olan bir litre euro95 fiyatı 18 Eylülde 2,295 euroya çıktı ve 30 Aralık günü 2,054’ten satıldı. 

Hollanda’da Kral Günü’nde 15 kentte Kur’an-ı Kerim dağıtıldı Hollanda’da Kral Günü’nde 15 kentte Kur’an-ı Kerim dağıtıldı

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.