Telegraaf gazetesinde yer alan bir haberde; CBR’in yeni bir uygulama için harekete geçtiği belirtildi. CBR direktörü Alexander Pechthold tarafından açıklanan yeni sistemde, ehliyet sınavına kötü hazırlanmış adayların direksiyon sınavına girmelerini önlemek için, sınav öncesi iki ayrı sürücü kursunun kontrolünden geçmesi istenecek. 

Hollanda’da ehliyet almak isteyen bir aday bir sürücü kursundan aldığı ortalama 10 dersin ardından deneme direksiyon sınavına girebiliyor. 

CBR raporları ise bu şekilde deneme sınavına giren adayların çoğunluğunun, istenen şartları karşılayamadığını gösteriyor.

CBR rakamlarına göre her yıl birkaç bin sürüş testi  "hayati tehlike yaratacak derecede sürüş” nedeniyle erken iptal ediliyor. 

Kurumun tahminine göre yeni kontrol sistemi sayesinde, ehliyet almaya hak kazanma oranları yükselecek ve ayrıca test sürüşü için bekleme süreleri de azalacak.  

Pechtold gazeteye verdiği açıklamada "Bunun artık mümkün olmamasını ve yalnızca iyi hazırlanmış ve pembe ehliyet kartını alma şansı olan adayların sürüş testlerine gelmesini sağlamak için çalışmak istiyoruz" şeklinde ifade kullandı.

Yeni sistemde hangi şart aranacak?

CBR’in planladığı ‘ehliyet sınavı yeterlilik derecesi’ sistemine göre; sürüş eğitimi alan ve direksiyon sınavına girecek olan aday, önce ders aldığı sürüş okulundan daha sonra da ders alacağı başka bir sürüş okulundan onay almak zorunda kalacak. 

Başka bir değişle bir aday; CBR'e direksiyon sınavı başvurusu yapmadan önce  iki ayrı sürücü kursundan da onay almak zorunda kalacak. 

Pechtold'a göre, halihazırda yeni sistemle bir pilot uygulama yürütülmekte ve yeni sistem hızlı bir şekilde tüm ülke genelinde de uygulanabilir durumda.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU