Bu hafta Çarşamba günü son 50 yılın en şiddetli yaz fırtınalarından birini yaşadık, ancak Cuma gününden itibaren yaz sıcakları geri dönecek. Weeronline'a göre, hafta sonu genelinde tropikal sıcaklıklar yaşanacak.

Cuma günü, doğudan esen rüzgarla birlikte sıcak hava da Hollanda’da etkili olmaya başlayacak. Kıyı bölgelerinde sıcaklıklar 24 ila 27 derece arasında olacak. İç kesimlerde ve güneydoğuda ise yerel olarak 30 dereceye kadar çıkabileceği tahmin ediliyor.

Weeronline'a göre, Cumartesi günü yılın en sıcak günü olabilir. Ülkenin hemen hemen her yerinde tropikal sıcaklık bekleniyor. Deniz kenarında sıcaklık 28 ve 30 derece arasında olacak. Limburg'da ise sıcaklık yer yer 34 dereceye kadar çıkabilir. Cumartesi gecesinden Pazar sabahına kadar minimum sıcaklık 16 ile 19 derece arasında olacak.

Pazar günü, sıcak bir gün olacak ancak günün ilerleyen saatlerinde bulutlanma artacak ve akşam saatlerinde şiddetli yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış görülebilir. Gün içerisinde sıcaklıkların 25 ila 30 derece arasında olacağı tahmin ediliyor.

Önümüzdeki hafta, tipik Hollanda havasına geri döneceğiz. Pazartesi günü yağmurlu geçeceği ve sıcaklıkların 20 ila 27 derece arasında olacağı öngörülüyor. Haftanın geri kalanında ise sıcaklıkların 20 ila 24 derece arasında seyredeceği tahmin ediliyor.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş