Hollanda Demiryolları (NS) personelinin Ağustos ayı sonunda başlattığı ve farklı günlerde, farklı bölgelerde yapılan grevler Cuma günü tüm ülke genelinde aynı anda tekrarlanacak. 

NS tarafından yapılan açıklamada tüm ülke genelinde yapılacak grev nedeniyle sadece Amsterdam, Utrecht ve Schiphol arasındaki seferler hariç hiçbir trenin çalışmayacağı belirtildi.

Açıklamada Utrecht Centraal – Amsterdam Zuid – Schiphol Airport istasyonları arasında saat 20:00’ye kadar her iki yönde saatte 4 kez, saat 20:00’den sonra 2 kez ve saat 00:00 ila 04:00 arasında saatte 1 kez sefer düzenleneceği belirtildi.

Mümkünse evden çalışın
Rijkswaterstaat ise özellikle akşam trafiğinin aşırı yoğun olacağı uyarısında bulundu. Hem işten çıkanlar hem de eğlenmek için dışarı çıkan kişilerin sayısının yüksek olduğunu belirten Rijkswaterstaat, evden çalışma seçeneği bulunan kişilerin Cuma günü bu alternatifi değerlendirmesi gerektiğini hatırlattı.

NS personelinin yarın ve önümüzdeki hafta için planladığı grevler bölgesel olsa da NS yönetimi grev günlerinde tüm ülke genelinde tren seferlerinin duracağını açıkladı. Şirket açıklamasında buna gerekçe olarak grev günlerinde planlanan bölgelere bakıldığında geçen haftaya göre daha büyük olmasını gösterdi.

Sendikalar tarafından planlanan grev gün ve bölgeleri şu şekilde:
9 Eylül Cuma: Amsterdam, Den Haag, Leiden, Rotterdam ve Schiphol dahil olmak üzere; Batı ve Kuzeybatı Hollanda.

13 Eylül Salı: Breda, Eindhoven, Ede-Wageningen, Groningen, Maastricht, Vlissingen ve Zwolle dahil olmak üzere; Doğu ve Güney Hollanda.

15 Eylül Perşembe: Amersfoort, Utrecht ve Gouda dahil olmak üzere; Orta Hollanda.

Foto: Finn IJspeert - Unsplash

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.