Sağlık Bakanı Ernst Kuipers;  Hollanda’da son dönemde yoğun tartışmalara neden olan bazı şehirlerdeki çocuk kalp cerrahisi bölümlerinin kapatılması konusunda, son kararını verdi. Bakan, sadece Groningen ve Rotterdam’daki merkezlerin açık kalacağını, Leiden ve Utrecht’teki kalp cerrahisi bölümlerinin kapanacağını açıkladı. 

Sağlık Bakanı Leiden ve Utrecht’teki çocuk kalp cerrahisi bölümlerinin kapanma nedeninin sağlık alanındaki bakım kalitesinin artırılması olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz günlerde, Sağlık Bakanlığının aldığı dört merkezden ikisinin kapatılma kararına bazı vekillerden tepki gelmişti. Vekiller Bakan’a gönderdikleri soru önergesinde, üç merkezin açık kalması teklifinde bulunmuştu.

Bakan Kuipers bugün Temsilciler Meclisine gönderdiği yazılı açıklamada “otuz yılı aşkın süredir çocuk kalp cerrahisinde konsantrasyonun önemi tartışılıyor.” ifadesini kullanırken, artık bu sorunu çözmek için karar alma zamanının geldiğini vurguladı.

Bakan; Utrecht ve Leiden'deki merkezlerde kalp hastalarına yönelik bakımın devam ettiğini, sadece cerrahi işlemlerin Rotterdam ve Groningen'e taşındığını belirtti. Kuipers; hastaların ayakta tedavi randevuları, kontroller ve ameliyat öncesi ve sonrası bakım için dört şehirdeki hastanelere gitmeye devam edebileceğini belirtti.

Kuipers alınan kapatma kararının büyük bir etkisi olduğunun farkında olduğunu belirtirken, “ancak hastaların menfaati için alınması gereken bir adımdı.” İfadesini kullandı. Konuya ilişkin tüm tarafların görüşlerini dinlediğini belirten Bakan, kapatmanın son karar olduğunu belirtti.

Kuipers'ın gönderdiği yazılı açıklamaya göre diğer hastanelerdeki çocuk kalp cerrahisi bölümlerinin  Groningen ve Rotterdam'a taşınması yaklaşık 2,5 yıl sürecek.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.