Bu yıl yaklaşık on bin kişinin cinsel şiddet yaşadıktan sonra yardım almak için başvuru yaptığı belirtildi. Yaklaşık 10 yıl önce kurulan Cinsel İstismar Merkezi (CSG), kuruluşundan bu yana bir yıl içinde hiç bu kadar çok ihbar alınmadığını açıkladı. 

Cinsel İstismar Merkezi (), kuruma yapılan yardım başvurularına yönelik hazırladığı raporu yayınladı. Buna göre, 2021'de gerçekleşen istismar kaynaklı yardım başvurularının sayısı bir önceki yıla göre yüzde 33 arttı. 

CSG başkanı Iva Bicaniç'e göre başvuru sayılarındaki artışın en önemli nedeni The Voice of Holland programında yaşanan cinsel istismar vakaları ve akabindeki ifşalar. Bicaniç nu sayede insanların bu konudaki farkındalığının arttığını belirtiyor.

Bu yıl Merkeze, telefon aracılığıyla başvuruda bulunanların sayısı yaklaşık 10 bini buldu. CSG raporuna göre 2022 yılının başından bu yana kuruma yapılan yardım başvurularının sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60 arttı. 

Başkan Bicaniç, bu durumun istismara uğrayanların sayısındaki artış olarak algılanmaması gerektiğini daha artan farkındalık ve kurumun tanınırlığının artmasına bağladığını kaydetti.

Raporda, cinsel istismar mağdurlarının yardım başvurularının bu zamana kadarki en yüksek seviyede olduğuna işaret edildi.

İnsan Ticareti ve Çocuklara Yönelik Cinsel Şiddet Ulusal Raportörü tarafından yapılan son araştırmalar, hiçbir şekilde tüm mağdurların kötü bir cinsel istismardan sonra nasıl ve nereye ihbarda bulunacağını bilmediğini gösteriyor. Bu konuya da değinen kurum Başkanı Bicaniç, bu konuda yürüttükleri kampanya ile kurumun tanınırlığını artırmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Bicaniç “Bu nedenle “Cinsel şiddette bu numarayı arayın” kampanyamızla herkesi telefonlarına 0800-0188 numarasını kaydetmeye çağırıyoruz.” dedi.

©Sonhaber.eu

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.