Çiftçi eylem grubu Agractie Hollanda’daki tüm çalışanlara yönelik yaptığı duyuruda, bugün "çiftçilerle dayanışma" göstermek için saat 15:00'de 15 dakikalığına işi bırakın çağrısında bulundu. Agractie grubunun çağrısına Farmers Defence Force grubunun da dahil olduğu belirtildi.

Çiftçiler, hükümetin nitrojen politikasına karşı haftalardır eylem yapıyor. Hükümetin politikalarından dolayı işlerinin çok etkileneceği endişesi taşıyan çiftçiler, bugünkü 15 dakikalık iş bırakma eylemine verilecek dayanışma ile Den Haag’a daha güçlü bir ‘sinyal’ göndermek istiyor.

Agractie grubu eyleme katılmak isteyenler için farklı alternatiflerin olduğunu belirtirken, örneğin saat 15.00'te sürücülerin arabalarını veya kamyonlarını 15 dakikalığına durdurabileceklerini arabalar, otobüsler veya kamyonların korna çalarak destek verebileceğini belirtti. 

Grup çalışan veya çalışmayan herkesin çiftçileri sembolize eden kırmızı bir mendil veya kumaşı bilek, kol veya boyun çevresine bağlayarak da eyleme katkı sunulabileceğini duyurdu. Ancak Rijkswaterstaat Perşembe günü yaptığı açıklamada, karayolu güvenliği nedeniyle ulusal yollardaki ters asılmış bayrakları kaldıracağını duyurdu.

Çiftçi eylemleri
Hükümetin tarım ve çevre politikaları kapsamında azot salınımını denetlemek için inek, domuz ve tavuk sayısında kısıtlama getirmek istemesine karşı çıkan Hollanda'nın farklı kentlerinden binlerce çiftçi, ilk kez 22 Haziran’da yüzlerce traktör ve tarım araçlarıyla Gelderland bölgesindeki Stroe köyünde toplanarak büyük bir protesto eylemi düzenlemişti.

Haftalardır hükümetin iklim politikaları kapsamında doğal alanlardaki nitrojen olarak bilinen azot salınımı azaltılma politikalarını protesto eden çiftçiler, 29 Haziran'da da Doğa ve Azot Bakanı Christianne van der Wal'ın Hierden'deki evinin önünde gösteri düzenledi.

Çiftçiler Temmuz ayı başından bu yana da havaalanları, limanlar, süpermarket zincirlerinin distribütör merkezleri gibi değişik kilit noktalarda eylemlerine devam ediyor.

Çiftçiler geçtiğimiz günlerde de Hollanda’nın bayrağını “Blauw, Wit, Rood, Nederland in Nood” (mavi, beyaz, kırmızı, Hollanda zor durumda) sloganı ile tersten asarak tepkilerini dile getirmişti.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın