Meteoroloji Enstitüsünden yapılan açıklamada ülkenin orta ve doğu kesimlerinde özellikle bugün sabah saatlerinde görülecek buzlanma nedeniyle sarı kodlu uyarı yayınlandığı belirtildi. Öğleden sonra buzlanma tehlikesinin azalacağı duyuruldu.

Dün gece saatlerinde doğu kesimlerinde başlayan kar yağışı, yılın ilk kar görüntülerini de beraberinde getirdi. Sabah saatlerinde hava sıcaklıklarının geceye nazaran artması ve yağan karın erimesi ile birlikte yollarda buzlanma tehlikesi arttı.

Gece boyunca yollarda buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yürütüldü. Ülke genelinde 980 bin ton tuz kullanıldığı belirtildi.

ANWB tarafından yapılan açıklamada, saat 08:00 sularında 700 kilometrenin üzerinde trafik sıkışıklığı olduğu kaydedildi.

Kıyılarda dolu ve gök gürültülü fırtına ihtimali
Günün geri kalanında sıcaklıklar birçok yerde donma noktasının üzerinde, yaklaşık 3 ila 6 derece arasında kalacak. Kar yağışı olan yerlerde sıcaklık öğleden sonra oldukça hızlı bir şekilde 0 derecenin altına düşebilir.

Akşam saatlerinde Kuzeyde yağmur, doğuda ise karla karışık yağmur ihtimali yüksek. Kıyılarda dolu veya gök gürültülü fırtına ihtimali bulunuyor. Sadece ülkenin güneyinde yağış beklenmemekte.

Gece saatlerinde kuzeydoğuda hava sıcaklığı don seviyesine kadar düşecek bu nedenle Çarşamba sabahı yerel olarak buzlanma artacak. Çarşamba günü çoğunlukla yağışsız geçecek. Ancak yer yer sağanak görülebilir.  Hava sıcaklığının ise 2 ila 6 derece civarında olacağı tahmin ediliyor. 

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Martin Woortman - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş