Hollanda’da hükümet, koalisyon ortaklarının, göç politikası ve çatışma bölgelerinden gelen mültecilerin savaş sona erince ülkelerine gönderilmesini öngören yeni iltica planı konusunda anlaşma sağlayamaması üzerine düştü. Yeni hükümetin belirleneceği seçim gününe ise 23 gün kaldı. 

Şu an, seçimlere yaklaşık üç hafta kala, henüz hiç bir parti meclis çoğunluğunu sağlayamıyor.  

Peilingwijzer'ın (I&O Research ve Ipsos/EenVandaag anketlerinin ortalaması) listesine göre şuanda seçim yapılmış olsa; 150 koltuk bulunan mecliste, VVD 27, Peter Omzigt tarafından kurulan yeni parti Nieuw Sociaal Contract 22 ve GroenLinks/PvdA koalisyon partisiyse 23 koltuğa sahip olurdu.

Bu üç partiyi 18 koltukla sağcı Wilders’ın partisi PVV ve 12 koltukla çiftçilerin partisi BBB takip ederdi. 

Diğer tüm partiler ise 10 koltuktan daha az koltuk sayısına sahip olurdu. Listeye göre D66 7, CDA 5, SP 5, CU ve Volt 4, SGP ve DENK 3 koltuğa sahip olurdu. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş