Meteoroloji Enstitüsü KNMI çarşambayı perşembeye bağlayan gece saatlerinde yurdun büyük bir bölümü için sarı kodlu uyarı yayınladı. uyarıda kar ve dolu yağışı ihtimalinin büyük olduğu ve özellikle yollarda kayganlığın artacağı belirtildi.

Çarşamba günü Friesland bölgesi hariç, ülke genelinde güneşli ve açık bir hava ile başladı. Sabah saatlerinde güneyde hafif bulutlanma ve iç kesimlerde sis görülme ihtimali yüksek. Ancak öğleden sonra hem rüzgarın şiddeti hem de dolu ve sulu kar yağışı ihtimali artacak.

KNMI açıklamasında akşam ve gece saatlerinde kuzeybatı ve kuzey hariç, diğer bölgelerde dolu ve kar yağışı nedeniyle yer yer buzlanma olasılığının arttığına dikkat çekti. Yağış sonrası sıcaklıkların da düşmesiyle buzlanma ihtimalinin arttığını belirten KNMI, Perşembe sabahı saat 10 civarında yollardaki buzlanmanın geçeceğini aktardı.

Bu gün sabah saatlerinde Friesland bölgesi için “Sarı” kod uyarısı verilmişti. Uyarıda yer yer buzlanma görülebileceği aktarıldı. Günün ilerleyen saatlerinde Wadden bölgesi için sarı kod uyarısı yapıldı. Saat 15:00 ile 20:00 arasında sağanak yağışla birlikte rüzgar şiddetinin de saatte 90 kilometreye kadar çıkabileceği belirtildi.

Sabah saatlerinde sıcaklıklar -2 ila -4 derece arasında seyretti. Kıyı kesimlerde 0 derece dolayındaydı. Bugün öğleden sonra sıcaklıkların 4 derece civarında olacağı ve dolu, sulu kar ve gök gürültülü kış sağanağı ihtimali artıyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.