Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (KNMI), bugün ülkenin geniş bir kısmında gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına uyarısı yayınladı. Alarm seviyesini “sarı” kod olarak duyurdu.

KNMI'den yapılan açıklamada, öğlen saatlerinden itibaren geçerli olacak “sarı” kodlu alarm seviyesinin akşamın ilk saatlerine kadar devam edeceği belirtildi. 

Fırtına ve yağış Zeeland, ZuidHolland, Utrecht, Overijssel, Gelderland, Limburg ve Noord-Brabant bölgelerinde etkili olacağı aktarıldı.

Saat 12:00 ile 19: 00 arasında özellikle Zuid Holland bölgesinde rüzgar hızı yer yer saatte 60 ila 70 kilometre arasında seyredecek. 

KNMI, özellikle bu saatler arasında yola veya dışarıya çıkacakların hava durumu raporunu takip ederek, resmi uyarıları göz önünde bulundurmaları tavsiyesinde bulunuldu.

KNMI uyarısında gün içinde rüzgarla birlikte dolu yağışı ve kısa süreli sağanak görülebileceği de belirtildi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş