Hollanda'da çocuklar arasında yasaklı 3-MMC uyuşturucusu kullanımı artıyor Hollanda'da çocuklar arasında yasaklı 3-MMC uyuşturucusu kullanımı artıyor

ING bankasının bu yıl maaşların artması ve daha düşük kredi faiz oranlarının etkisiyle, satış fiyatlarının önemli ölçüde artıracağını ve konut fiyatlarının yüzde 5 ila 8 oranında yükseleceği öngörüsünde bulundu. ING daha önce ev fiyatlarında yüzde 4'lük bir artış öngörüyordu.

Konut fiyatları, 2022 yazında rekor bir seviyeye ulaştı, ardından 2023 yazına kadar bir düşüş eğilimi başladı. Ancak şuanda yine yükselme eğilimine girmiş olarak gözüküyor.

CBS bu hafta, Ocak ayında satılan evlerin ortalama fiyatının 433.000 eurodan fazla olduğunu bildirdi. Bu, geçen yılın Ocak ayına göre yüzde 1,8 arttığı anlamına geliyor. 

Geçen yılın sonunda toplu iş sözleşmeleri ile belirlenen ücret artışı ortalama yüzde 7 civarındaydı. ING, özellikle maaşların beklenenden daha hızlı artmasını neden olarak göstererek, bu yıl konut fiyatlarında da beklenenin üzerinde bir artış olacağı öngörüsünde bulunuyor.

Ekonomist Sander Burgers konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Ücret artışının ev fiyatları üzerinde önemli bir etkisi olacak. Ücret artışı prensip olarak iyi bir şey, ancak beklenildiği gibi fiyat artışına hızla dönüşecek. Ayrıca, konut kredisi faiz oranlarının daha önce öngörülenden daha düşük olması nedeniyle, insanlar daha fazla borç alabiliyor ve dolayısıyla daha fazla teklif verebiliyorlar. Tüm bunlar göz önüne alındığında, potansiyel alıcılar bu yıl istedikleri evi satın alırken teklif etme konusunda daha fazla alana sahip. Bu, önemli bir itici güç oluşturuyor." dedi.

Burgers ayrıca yeni konut üretiminin gerekenin oldukça altında olması nedeniyle, alıcıların daha çok aynı Pazar içinde sıkışıp kaldığını ve bunun da çıkmaza dönüşebileceği yorumunu yaptı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.