Hollanda’da Jumbo ve ALDI market zincirlerinde satışı yapılan iki ayrı marka peynir, listeria bakterisi şüphesiyle toplatıldı.

Her iki şirket de satın alınan ürünlerin tüketilmemesi uyarısında bulundu.

JUMBO Abdijkaas
JUMBO tarafından yapılan açıklamada, 150 gramlık paketlerde, dilimli olarak satışı yapılan “Jumbo Abdijkaas” markalı peynirlerde listeria bakterisi şüphesi bulunduğu belirtildi.

Geri toplatılan peynirlerin EAN kodunun “8718452252916” olduğu belirtilen açıklamada, geri çağırmanın tüm son kullanma tarihleri için geçerli olduğu kaydedildi.

Açıklamada; bu peyniri satın alan müşterilere ürünü tüketmeme çağrısı yapılırken, ürünü bir JUMBO marketine iade etmeleri halinde satın alım bedelinin kendilerine geri ödeneceği belirtildi.

ALDI Abdij Zacht
Süpermarket zinciri ALDI, tedarikçisi Milcobel'in ürettiği “Abdij Zacht” peynirlerinde görülen Listeria bakterisi nedeniyle peynirlerin geri çağrıldığını duyurdu.

Şirket açıklamasında; geri çağrılan ürünlerin Limburg ve Kuzey Brabant bölgesinde satılan ve son kullanma tarihi 06/06/22, EAN kodu ise 27064245 olan 175 gramlık ambalajlar için geçerli olduğu kaydedildi.

Tüketiciler ürün açılmış olsa dahi ALDI şubesine iade ettikleri takdirde ödedikleri ücret kendilerine iade edilecek.

Listeria bakterisi ve Listeriozis
Listeria monocytogenes bakterileri doğada çok yaygındır; genel olarak hem evcil hem de vahşi hayvanlarca taşınır. Çiğ et, pastörize edilmemiş süt, çiğ meyve ve sebzelerde de bu bakterilere bulaşmış olabilir.

Listeriozis, Listeria monocytogenes bakterisiyle kontamine olmuş gıdaların yenmesiyle ortaya çıkan ciddi bir enfeksiyon.

Uzmanlar, listeria bakterisinden kaynaklanan listeriozis enfeksiyonunun nadir görülen bir enfeksiyon olmasına rağmen özellikle bağışıklığı zayıf olan kişilerde, hamile kadınlarda ve yaşlılarda çok ciddi sonuçları olabileceğini belirtiyor. 

Bakterinin yol açtığı genellikle ateş ve kas ağrıları, bazen de öncesinde ishal veya gastrointestinal semptomlar gibi rahatsızlıklar bir doktor gözetiminde rahatlıkla atlatılabiliyor ve büyük bir endişeye yol açmıyor. Buna karşı yaşlılar, çocuklar ve hamileler gibi bağışıklık sistemi daha zayıf bireylerde oluşan bir enfeksiyon hayati tehlike arz edebiliyor. 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın