Hollanda’da bu haftanın ilk günü hafif yağışlı ve bulutlu bir gökyüzü ile başlayacak ancak çarşamba gününden sonra sıcaklıklar 30 - 35 dereceye kadar çıkacak. 

Weeronline tarafından yayınlanan haftalık hava tahmini şu şekilde:
Pazartesi
Bugün ülkenin kuzeyinde hafif bulutlanma ile güne başlanırken, güney bölgeleri açık ve güneşli. Öğle saatlerinde kuzeyden güneye sıcaklıklar 19 ila 21 derece arasında seyredecek. 

Öğleden sonra kuzey doğuda yer yer hafif yağmur geçişleri görülecek. Batı kesimlerinde güneş kendini daha çok gösterecek. Hafif kuzey-kuzey batı rüzgarının etkisiyle sıcaklıklar kuzeyde 22 derece, batı da 24 ve güneyde 26 derece civarında olacak.

Akşam saatlerinde sıcaklıklar kuzeyde 18 ve güneyde 22 dereceye kadar düşecek. Gecenin ilerleyen saatlerinde sıcaklıkların 10 ila 14 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.

Salı
Güne güneşli başlanacak ancak kuzey bölgelerinde bulutlanma olacak. Tüm gün güneş kendini gösterecek. Sabah saatlerinde sıcaklıklar kuzeyden güneye sıcaklıklar 21 ila 23 derece arasında olacak. 

Öğleden sonra özellikle kıyı kesimlerde rüzgarın hızı artacak. Kıyı kesimlerinde sıcaklıklar 22 ila 24 derece ve iç kesimlerde 25 ila 28 derece arasında seyredecek. Güney ve güney doğu bölgelerinde sıcaklıklar 29 dereceye kadar çıkabilir.

Akşam saatlerinde sıcaklıklar 20-25 derece arasında seyredecek, gecenin ilerleyen saatlerinde ise 11 ila 14 derece arasına kadar düşecek.

Çarşamba
Güneş, gün doğumundan gün batımına kadar ışıl ışıl parlayacak ancak yer yer hafif sis bulutu görülebilir. Kuzeydoğudan esen rüzgar zayıf ila orta kuvvette, öğleden sonra ise denizde kuvvetli bir kuzey rüzgarı esecek.

Sıcaklık kuzeyde 26-27 dereceye, güneyde 31-32 dereceye ve orta kesimlerde ise 29-30 dereceye kadar çıkacak. Wadden Adaları'nda en fazla 23 derece olacak. Batı kıyılarında ise 26-27 derece olarak başlayan gün, öğleden sonra denizden esen rüzgar nedeniyle düşecek.

Perşembe
Güneşli bir gün olacak. Sıcaklıklar “tropikal” sıcaklıklara kadar çıkacak. Kıyı kesimlerinde 27 ila 29 derece arasında, iç kesimlerde ise 30 ila 32 derece arasında seyredecek. Doğu ve güneyde yer yer 33 ila 34 derecenin görüleceği tahmin ediliyor.

Cuma
Sıcaklıklar; Wadden Adaları (28 derece) ve kuzey kıyısı hariç, ülke genelinde 31 ila 34 derece arasında seyredecek. Güneydoğuda ise lokal olarak 35 dereceye kadar çıkacak. Öğleden sonra denizden esen hafif rüzgar kıyılarda sıcaklıkları biraz düşürecek.

Cumartesi ve Pazar
Haftasonunda yine güneşli geçecek ancak bulutlanma artacak. Her iki günde derüzgarın yönü doğudan batıya doğru olacak. Cumartesi günü sıcaklıkların 30 ila 34 derece arasında, Pazar günü ise 29 ila 33 derece arasında seyredeceği tahmin edilmekte. 

Foto: Bastian Lievers - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın