Pazar akşamı Rijswijk Frans Halskade'deki bir evde bulunan cesedin, 5 ay önce ölen 69 yaşındaki Frans Jansen'a ait olduğu açıklandı.

Halskade oturan mahalle sakinlerinin aşırı pis koku şikayetiyle yaptığı ihbar üzerine olay yerine gelen polis, eve girdiğinde adamın cesedi ile karşılaştı.

De Telegraaf gazetesine açıklama yapan mahalle sakinleri, adamın posta kutusundaki mektupların ocak ayına ait olduğunu, evin içinin ise girilemeyecek derecede berbat derecede göründüğünü, hatta içeride ölü fareler bulunduğunu açıkladı.

Gazeteye açıklama yapan adamın yaşadığı apartmandaki bir komşusu “onun bir koleksiyoncu olduğunu biliyordum” dedi ve adamın çok uzun zamandır görünmediğini kaydetti.

Eve giren yetkililer ise daha önce hiç böyle bir şeyle karşılaşmadıklarını belirtirken, cesedin incelenmek üzere adli tıp kurumuna götürülemeyecek derecede bozulduğunu, bu nedenle evden çıkarmak için özel bir şirket çağrıldığını aktardı.

Pazartesi günü basına bir açıklama yapan polis sözcüsü cenazenin evden çıkartılmasından sonra tüm evin dezenfekte edildiğini aktardı. 

Sözcü, olayda bir suç unsuru olup olmadığının araştırıldığını, yapılacak soruşturma ile birlikte daha fazla bilgi elde edileceğini kaydetti. 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın