Hollanda’da binlerce çiftçi hükümetin nitrojen politikasını protesto etmek için sabahın erken saatlerinde yola çıktı. Çiftçilerin son durağı ise Barneveld Belediyesine bağlı Stroe köyü. 

Sabahın erken saatlerinde ülkenin her yanından yola çıkan traktörler özellikle orta kesimlerde trafik sıkışıklığına neden oldu. Yaklaşık saat 10:00 sularında trafik sıkışıklığının yer yer azaldığı açıklandı. Ancak öğle saatlerinde Stoe köyü civarında yoğunluk had safhaya çıktı.

Polis ana yolları kullanan traktörlere ceza yazılacağını açıklasa da birçok traktörde plaka bulunmaması ve ana yolda giden traktör sayısının fazlalığı nedeniyle ceza yazılmayacağı belirtildi.

Saat 12:00 civarında Stoe köyünde festival alanı dolmaya başladı. Tüm gün boyunca konuşmacıların ve müzik gösterilerinin yapılacağı belirtildi. Bir saat gecikmeli başlayan festivalde yüzlerce traktörün doldurduğu alana sığmayan tarım araçları gösterinin yapıldığı bölgeye yayıldı.

Gösterinin bugüne kadar çiftçilerin gerçekleştirdiği protestoların en büyüğü olduğu belirtildi.

"Çiftçiler yoksa gıda da yok"
Hükümetin iklim politikaları kapsamında doğal alanlardaki nitrojen olarak bilinen azot salınımını azaltma politikalarının inek, domuz ve tavuk sayısında getirdiği kısıtlamalar eleştirildi.

Göstericiler, "Çiftçiler yoksa gıda da yok", "Den Haag çiftçileri öldürüyor", "Den Haag topraklarımızı alıyor" dövizleri taşırken tarım araçlarının üzerine "Gıda güvenliği tüm politikaların önünde", " Den Haag şunu bil: Çiftçi yoksa gıda yok!" pankartları astı.

Hükümet, yerel mahkemelerin iklim değişikliği hedeflerinin gerisinde kaldığı gerekçesiyle verdiği ihlal kararlarının ardından ülkenin çoğu bölgesinde emisyon salınımını yüzde 70, bazı bölgelerinde ise yüzde 95 azaltma hedefi koymuştu.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın