Hollanda’da hükümetin korona salgınıyla mücadele konusunda aldığı kararları belirleyen Bilim Kurulu (OMT) Üyeleri, evlerine gönderilen mektuplarla tehdit edildi.

Bazı üyeler ise aynı zamanda sosyal medya hesapları üzerinden de tehdit içerikli mesajlar aldılar. Bunlardan biri olan Virolog Marion Koopmans’a gönderilen bir mesajda, idam ilmeği fotoğrafı ve “az kaldı” gibi tehdit  mesajı yazıldı. Koopmans, tehdit mesajlarından sonra artık trenle değil kendi özel aracıyla seyahat etmeye başladığını açıkladı.

Bilim Kurulu  üyeleri, genellikle medyada bir açıklamalarının ya da röportajlarının yayınlanmasının ardından tehdit mesajları almaları üzerine, bundan sonra medyaya konuşmama kararı aldılar.

Bir diğer üye olan Andreas Voss’a  gönderilen bir mektup ise posta yoluyla değil, birisinin bizzat kendi eliyle evinin posta kutusuna atmasıyla ulaştı. Voss, olanları gülünç bulduğunu ve kendini tehdit altında hissetmediğini söyledi.

Adalet ve Güvenlik Bakanı Ferdinand Grapperhaus ise, tehditleri ciddiye aldıklarını ve OMT üyelerinin güvenliğinin sağlanması için bütçe ayrılacağını açıkladı.

Başbakan Mark Rutte, Bakanlar Kurulu'nun ardından yapmış olduğu açıklamada, OMT üyelerinin tehdit edilmesi karşısında şok olduğunu belirtti.  

İnsanların korona politikasına ilişkin tavsiyelere katılmasa bile tehdit ve tacizlerin asla kabul edilemez olduğunu ifade eden Başbakan Rutte: "OMT üyeleri salgın döneminde ciddi ve önemli işlere imza atıyorlar ve bunu ülke için yapıyorlar." açıklamasında bulundu.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU