Bu akşam ve gece saatlerinde beklenen aşırı rüzgar, Zoetermeer, Apeldoorn ve Den Haag belediyeleri tarafından organize edilen havai fişek gösterilerinin iptal edilmesine neden oldu. Belediyeler güvelik gerekçesi ile gösterilerin iptal edildiğini açıkladı.

Den Haag belediyesinden Cuma akşamı yapılan açıklamada, Hofvijver’de organize edilen havai fişek gösterisinin beklenen aşırı rüzgar nedeniyle iptal edildiği belirtildi. 

Apeldoorn'da planlanan üç gösteriden biri olan Zuiderpark'taki drone ışık gösterisinin iptal edildiğini duyurdu. 

Zoetermeer belediyesi ise saat 19:00’da çocuklar için organize edilen havai fişek gösterisi ile gece yarısı düzenlenen gösterilerin iptal edildiğini belirtti. Belediye açıklamasında saat 24:00 civarında rüzgar şiddetinin 5’e kadar çıkmasının beklendiği kaydedildi. 

Hilversum'da saat 19:30’da ve gece yarısı planlanan iki havai fişek gösterisi bu gece beklenen fırtına nedeniyle iptal edildi. 

Yerel basında çıkan haberlere göre, Katwijk aan Zee belediyesi ile Friesland bölgesindeki Akkrum köyündeki havai fişek gösterileri de iptal edildi.

Amsterdam ve Rotterdam’da havai fişek gösterimi yapılıp yapılmayacağı bugün gün içerisinde belediye tarafından belirlendecek. 

Den Haag Scheveningen ve Duindorp'ta yakılan geleneksel şenlik ateşi, beklenen hava koşulları nedeniyle bir gün öne çekildi. Cuma akşamı saat 23.00'de her iki sahil kasabasında da 10 metre yüksekliğindeki odun yığınları ateşe verildi.

Hava durumu
Yılbaşı günü ve gecesi ülke genelinde sıcaklıklar normalin üstünde seyredecek ancak rüzgar ve yağmur etkili olacak. Sıcaklıkların 13 ila 17 derece arasında seyredeceği tahmin ediliyor. İç bölgelerde rüzgarın kuvvetinin 5 ve kıyı bölgelerinde ise 6 ila 7 civarında olması beklenmekte. 

Uzmanlar bu gece saatlerinde özellikle havai fişek patlatmak isteyen vatandaşlara çok dikkatli davranmaları uyarısı yapıyor. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.