Giro555 aracılığıyla geçtiğimiz hafta pazartesi günü başlatılan kampanyada, sanat ve kültür kuruluşlarından vatandaşlara kadar binlerce kurum, kuruluş ve kişi, Ukrayna halkı ile dayanışma sergiledi.

Dün akşam NPO 1, RTL 4 ve SBS 6 kanallarında canlı olarak yayınlanan Ukrayna’ya yardım kampanyasında toplam 106 milyon 200 bin 773 euro toplandı.

Kampanyada dün sabaha kadar 21.4 milyon euro toplanmıştı. Öğle saatlerinde bu miktar 29,5 milyon euronun üzerine çıktı ve yayın öncesinde 40.9 milyonu buldu. 

Dün akşam saatlerinde devam eden bağışların yanı sıra yayına katılan Dış Ticaret ve Kalkınma İşbirliği Bakanı Schreinemacher de kabinenin kampanyaya 15 milyon euro bağış yapacağını duyurdu.

Ukrayna için başlatılan kampanya, Giro555 aracılığıyla yürütülen en başarılı üçüncü bağış kampanyası oldu. Giro555 aracılığıyla; 2004'te Asya'daki tsunami kurbanları için yürütülen kampanyada 208 milyon euro, 2010’daki Haiti depreminden sonra ise 111 milyon euro toplamıştı. 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın