Hollanda Tüketiciler Derneği, bireysel banka hesapları için bankaların aldığı aidat ücretlerinin son beş yıl içinde iki kat arttığını açıkladı. Derneğin yaptığı araştırmaya göre en büyük artış ING ve ABN Amro bankalarında yaşandı.

Amsterdam’da yarım milyon euroluk park yeri ilanı, görenleri şoke etti Amsterdam’da yarım milyon euroluk park yeri ilanı, görenleri şoke etti

Tüketiciler Derneği, tüketicilerin şu anda Hollanda bankalarında bulunan bireysel banka hesapları için ödediği aidat ücretlerini araştırdı. Araştırmada bu yılın ücretleri ile 2019 yılındaki ücretler kıyaslandı.

Araştırmacılara göre, beş yıl önce ING bankası banka hesapları için kesilen aidat miktarında en ucuz bankaydı. 2019 yılında banka müşterilerinden 18,60 euro tahsil ediliyordu. Şu anda ise ING müşterilerinin ödediği miktar 43,80 euroya çıktı.

ABN Amro'daki maliyetler de iki katın üzerinde arttı. Yıllık olarak müşterilerden bu yıl 39 euro aidat ücreti alınıyor. Tüketiciler Derneği'ne göre en ucuz aidat ücreti 32,40 euro olan ASN Bank'taki hesaplar için alınıyor.

İki banka kartı kullanılan hesaplar için ING'nin ücretleri diğer bankalara göre çok daha fazla arttı. Bu hesaplar için 2019'da 30,60 euro aidat alan banka bu yıl yüzde 86 artışla 57 euro alıyor. Aynı tür hesap için ABN AMRO, ASN Bank ve RegioBank'ta müşteriler benzer bir tutar ödüyor. SNS ise yıllık 44,40 euro alıyor.

Tüketiciler Derneği direktörü Sandra Molenaar, ücretlerin aşırı artmasına tepki göstererek, "Bankalar yıllarca, düşük faiz oranlarını, inovasyon maliyetlerini ve kara para aklama ve terörün finansmanına karşı alınan önlemleri, artan ücretlere gerekçe olarak gösterdiler. Ancak şimdi faiz oranları önemli ölçüde yükseldi ve dahası Hollanda Bankalar Birliği (NVB), bankaların daha hedefli ve risk temelli incelemeler yapmasına olanak tanıyan, standartlar geliştirdi." açıklamasında bulundu.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.