Hollanda’da banka ATM’sinden temassız para çekmek artık mümkün. Banka müşterileri, kartını ATM’deki yuvaya sokmadan, akıllı telefon veya akıllı saat kullanarak para çekebiliyor. Ancak bu özelliği kullanmak için bankanızın bu yöntemi sunup sunmadığını bilmeniz gerekiyor.

Şimdilik 23 Geldmaat şube ATM’sinde ve bazı sokak ATM’lerinde kullanılıyor ancak ilerleyen zamanlarda tüm ülke genelinde bu sisteme uygun ATM’lerin olması planlanıyor. Geldmaat, bu yıl ve gelecek yıl ATM'lerinin çoğunu değiştireceğini, yeni temassız çekim özelliği olan okuyucuların bu ATM'lere ekleneceğini açıkladı. 

ATM'den temassız para çekmek
Temassız para çekme sisteminde, bu sisteme uygun olan ATM’nin üzerinde özel bir logo bulunuyor. Sistemde banka kartını ATM’de bulunan bir yuvaya sokmaya gerek kalmıyor. Bunun yerine temassız ödemeye uygun bir banka kartı, telefon veya akıllı saati, ATM'nin okuyucusuna tutmanız gerekiyor.  

Banka kartı okutulduğunda ekran açılıyor. Ancak telefon veya akıllı saatlerde işlem önce telefonda başlıyor. Yöntem temassız olsa da, her zaman bir PIN kodu girmeniz gerektiğini de unutmamalısınız.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Geldmaat

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş