Hollanda, Oxford Üniversitesi ve ilaç şirketi AstraZeneca tarafından ortak geliştirilen aşının kanda pıhtılaşmaya yol açtığına yönelik bazı bulgular üzerine, aşının pıhtılaşmanın görüldüğü 60 yaş altı kişilere uygulanmasında kısıtlamaya gitme kararı aldığını açıkladı.

Hollanda'da bir kişi öldü

Hollanda Yan Etkiler Merkezi Lareb, bir kadının AstraZeneca aşısının sonucu olabilecek kan pıhtılaşması (tromboz) şikayetlerinden dolayı öldüğünü dün açıklamıştı. Aşı ile henüz bir bağlantı kurulamadığını bildiren Lareb, söz konusu kadının bir tromboz kombinasyonu ve düşük trombosit sayısı geliştirdiğini belirtmişti.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Avrupa İlaç Ajansı (EMA) aşının toplum için faydalarının zararlarından çok daha fazla olduğuna vurgu yapan açıklamalar yapmıştı. 

Hollanda'da 400 bin kişi AstaZeneca ile aşılandı

Hollanda'da Pfizer-BioNTech ve Moderna'nın aşılarının ardından AstraZeneca aşısı ile ilk aşılama 12 Şubat tarihinde Lahey kentindeki 23 yaşındaki bir sağlık bakım çalışanına yapılmıştı. Geçen yedi haftalık periyotta ise AstraZeneca aşısının ile 400 bin kişiye uygulandığı açıklandı. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU