Çeşitli meyve veya alkol aroması ile satılan elektronik sigaraların (E-Sigara) satışı 1 Ekim 2023 tarihinden itibaren yasaklandı. Bu tarihten itibaren satışa sunulan e-sigaralar sadece tütün aroması içerebilecek.

Resmi Gazete'de yayınlanarak, yürürlüğe giren yasak uyarınca bu ürünleri satan dükkanlara ceza kesilecek. Yasak hem dolum paketleri için satılan likitler hem de önceden doldurulmuş veya tek kullanımlık e-sigaralar için geçerli olacak.

Yayınlanan bildiriye göre e-sigaralar 2025 tarihinden itibaren sadece tütün ürünleri saten özel mağazalarda satılabilecek. Bu tarihten sonra süpermarketler veya diğer dükkanlarda satışı yasak olacak.

E-sigara için bir aroma yasağının geleceği eski devlet sekreteri Blokhuis tarafından 2020 yılında açıklanmıştı. Blokhuis, e-sigaranın gençler için normal sigara içmeye bir teşvik yarattığını ve aromaların bu ürünün kullanım eşiğini düşürdüğünü belirtmişti.

Reklam ve adlandırmalara da yasak getirildi
Aroma yasağının yanı sıra, e-sigara paketlerinin üzerinde artık tütün dışında bir şeye atıfta bulunan resimler veya kelimeler bulunamayacak. Ayrıca paketlerin veya tekrar dolum likitlerinin üzerinde  'bad boy fuel', 'chillin' veya 'OMGin' gibi kelime oyunları içeren isimler kullanılamayacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş