Hollanda hükümeti de dahil olmak üzere birçok kurum vatandaşlara kendi kendine yapılan testlerin kullanılması için tavsiyelerde bulunuyor. Ancak yapılan bir araştırmaya göre; belirli bir semptom olmadan uygulanan bu testler, güvenilir sonuç vermiyor.

Sağlık Bakanlığı GGD test merkezlerindeki kalabalığı azaltmak için hafif soğuk algınlığı semptomları olan kişilerin kendi kendine uyguladıkları nazal (burunsal, genizden, geniz yoluyla alınan) test kitlerini kullanmasını tavsiye ediyor. 

Yapılan bir araştırmaya göre, hemen hemen her şartta kullanılan bu testler, düşünüldüğü gibi güvenilir sonuç vermiyor. 

Aralarında GGD, Erasmus MC, UMC Utrecht ve RIVM araştırmacılarının bulunduğu bir grup bilim insanı tarafından yapılan bir araştırma, Hızlı Antijen Testi olarak bilinen kişinin kendi kendine uygulayabileceği nazal testler hakkındaki yanlış bilgiyi ortaya çıkarttı.

Yaklaşık 3 bin kişi ile yapılan araştırma sonuçlarına göre; nazal antijen testi, yalnızca virüs semptomları bulunan bir kişinin test yapması halinde güvenilir sonuçlar veriyor.

UMC Utrecht sadece bir miktar tükürük ile yapılan tükürük testlerinin ise kişide belirti olsun veya olmasın güvenilir sonuç vermediğini vurguluyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU