Limburg polisi tarafından yapılan açıklamada bu sabah saatlerinde Geleen’de bir evde ceset bulunduğunu ve büyük ihtimalle aranan 9 yaşındaki Gino van der Straeten’a ait oolduğunu açıkladı.

Polis “bu bulgu hem aile ve görevliler hem de arama çalışmasına katılan gönüllüleri derinden etkiledi” şeklinde açıklama yaptı.

Bu sabah saatlerinde Geleen’de bir adamın Gino’nun kaybıyla ilgili olarak evinde gözaltına alındığı belirtilmişti. Gino’nun cesedinin bu evde bulunup bulunmadığı hakkında bir açıklama yapılmadı.

Gözaltına alınan zanlının avukatı Sjanneke de Crom yaptığı açıklamada müvekkilinin küçük çocuğu kaçırmak şüphesiyle sabah 04:10'da Savcılığın izniyle gözaltına alındığını ve şuanda Maastricht polis karakolunda tutulduğunu belirtti. De Crom müvekkilinin bugün sorgulanacağını aktardı.

Gözaltına alınan kişinin evinde bulundu iddiası
1Limburg sitesinin haberine göre Gino’nun cansız bedeni Geleen Landgraaf mahallesi Opbraakstraat’nde bulundu ve bu ev sabaha karşı gözaltına alınan kişini evi.

Haberde sabah saatlerinde gözaltına alınan kişinin isminin Donny M. olduğu ve polis tarafından da tanınan biri olduğu belirtildi. Ancak ne polis ne de Avukat de Crom bununla ilgili olarak bir açıklama yapmadı.

Gino'nun kaybolmasının zaman çizelgesi
Çarşamba akşamı:
Gino Kerkrade’deki bir parkta kayboldu
Perşembe: Polis Amber Alert uyarısı yayınladı. Çevredeki gönüllüler, Gaziler Arama Ekibi ve Almanya’dan gelen arama ekipleri ile birlikte aramaya başlandı. Akşam saatlerinde Landgraaf’da bir spor merkezi yakınında Gino’nun kaykayı bulundu. 
Cuma akşamı: Gaziler Arama Ekibi üyeleri Kerkrade’deki park yakınlarında Gino’ya ait olduğu düşünülen eşyalar buldu.
Cumartesi: Sabaha karşı bir saatte Geleen’de bir adam, çocuk kaçırma iddiası ile gözaltına alındı. Öğlene doğru polis, Gino’nun cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. 

Çarşamba gününden beri kayıp
Aslında annesiyle birlikte Maastricht'te yaşayan Gino, annesi hasta olduğu için Kerkrade’de ikamet eden 32 yaşındaki kız kardeşinin yanında kalıyordu. Çarşamba günü oynamak için evden çıkan Gino son olarak evin yakınlarındaki oyun alanında görüldü. Gino aynı gün saat 19:30’dan itibaren kayıp.

Foto: Video Screenshot

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın