Hollanda’da grip gibi bir solunum yolu enfeksiyonu ile hastanelere başvuran hasta sayısı giderek artıyor. Bazı hastaneler tıbbi operasyonları ertelemek zorunda kalıyor. Bunun yanı sıra işe gelemeyen hastane personeli sayısın da artması, çalışan sağlık görevlileri üzerinde ciddi baskı oluşturuyor.

Medisch Spectrum Twente (MST) hastanesi Acil servis başvuruları, onkolojik bakım ve günübirlik tedavilerin devam ettiğini ancak hangi operasyonların iptal edileceğinin her gün yeniden incelendiğini belirtiyor. Hastane açıklamasında, bu durumun bir müddet daha devam edeceği belirtilirken, grip salgınının henüz zirve noktasına ulaşmadığına dikkat çekildi.

Beverwijk’daki Rode Kruis hastanesinden de aynı uyarılar geldi. Hastane bu hafta içerisinde yapılması gereken bazı ameliyatların ertelenmek zorunda kaldığını duyurdu. Açıklamada hem hastanede hem de bakım evinde çalışanlar arasında hasta kalanların sayısının arttığı, bu durumun hasta akışını engellediği ve aşırı yoğunluk oluşmasına neden olduğu belirtildi.

Rotterdam’daki ST Franciscus Gasthuis ve Schiedam’daki Vlietland hastaneleri de “en son çare” olarak, sağlık hizmetleri üzerindeki baskıyı hafifletmek adına, ameliyatların ertelendiğini duyurdu. 

Zoetermeer'deki LangeLand Hastanesi ise bekleyebilecek nitelikteki bazı ameliyatların ertelendiğini bildirdi.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Jafar Ahmed - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.