Alkol ve uyuşturucu etkisinde araç kullanan sürücülerin sayısının artması nedeniyle harekete geçen hükümet, bu trafik canavarları ile mücadele etmek için yeni önlemler alınacağını duyurdu. Trafik ihlalinde bulunan sürücüler mecburi olarak kursa gidecek ve kurs ücretini de ceplerinden ödeyecek.

Bakan Mark Harbers (Altyapı ve Su Yönetimi) ve Motorlu Taşıt Sürücü Test Merkezi (CBR) tarafından alınan önlemler, alkol veya uyuşturucu etkisi altında araç kullanarak yakalanan ve aşırı hız yaptığı tespit edilen sürücülerin sayısını azaltmayı hedefliyor.

Önümüzdeki aydan itibaren alkol veya uyuşturucu etkisinde araç kullanan ve şehir dışında aşırı hız yaptığı tespit edilen sürücüler, zorunlu olarak CBR kursuna gitmek zorunda kalacak. Ayrıca, ilk kez hız sınırını geçtiği tespit edilen sürücülerin de mecburi kursa gideceği belirtildi.

Getirilen kurs mecburiyeti, trafik ihlallerinde uygulanan para cezası ve ehliyetin alınması gibi mevcut cezalara ek olarak uygulanacak. Kursun ücreti ise sürücü tarafından karşılanacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.