Bakanlar Kurulu tarafından kararlaştırılan ve Temsilciler Meclisinden de sorunsuz olarak geçeceği tahmin edilen yeni karara göre, önümüzdeki yıl Çocuk Bakım Ödeneğine yüzde 6,01 oranında zam yapılacak.

Ailelerin, gündüz bakımına veya okul dışı bakıma (bso) giden çocuklarına yaptığı masraflara destek olmak için ödenen Çocuk Bakım Ödeneği (Kinderopvangtoeslag) “maksimum saatlik ücret” olarak adlandırılıyor. 

Yeni zam kararı ile birlikte gündüz bakımı için ödenecek saatlik maksimum ücret 9,65 euro, okul dışı bakım (bso) için 8,30 euro ve bir yakın veya tanıdık tarafından sunulan bakım için 7,24 euro olacak. Çocuk bakımının saatlik ücreti belirlenen maksimum saatlik ücretten yüksekse, aradaki fark ebeveynler tarafından karşılanacak.  

Bir örnek vermek gerekirse, çocuğun gittiği kreşin saatlik ücreti 10,50 euro olsun. Hükümet saat başına 9,65 euro ödediği için kalan 0,85 sentlik kısım ebeveyn tarafından karşılanacak. 

Geçen yıl fiyatlar enflasyonla birlikte keskin bir şekilde arttı. Yüksek enerji fiyatları, artan kiralar ve personel sıkıntısı nedeniyle ebeveynlerin çocuk bakımı için ödediği miktarlarda da yüzde 10 ila 40 arasında artış yaşandı.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: RDNE - Pexels.com

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.