Her yıl olduğu gibi bu yıl da bir sonraki yılın temel sağlık sigorta prim miktarını yayınlayan şirket DSW oldu. Bu şirketin ardından Zorg en Zeker ve Menzis prim miktarını açıkladı. Bugün de VGZ’den açıklama geldi. 

Şuana kadar açıklanan aylık prim miktarları şu şekilde:
DSW: 2024 sağlık sigortası primini 11,50 euro artırarak, aylık 149 euroya çıkarttı.
Zorg en Zeker: Aylık prim miktarına yüzde 5,7 oranında zam yaptı ve 139.95 euro'dan 147.95 euro'ya yükseltti.
Menzis: 2024 yılında temel sigorta primini 5,50 euro artırma kararı aldı, aylık tutar 146,75 euroya yükseldi.
VGZ: Önümüzdeki yıl için aylık prim miktarını 5 euro artırma kararı aldı. Buna göre 2024 aylık prim miktarı 146,95 euroya çıktı.

Sigorta şirketleri tarafından yapılan açıklamalarda, prim miktarındaki artışın genel olarak yüksek ücretler, enflasyon, yaşam süresinin uzaması ve buna bağlı olarak sağlık hizmeti taleplerinin artmasına bağlıyor.

Bu dört şirketin dışındaki diğer şirketlerin 12 Kasım gece yarısına kadar önümüzdeki yıl uygulayacakları aylık prim miktarlarını açıklamaları gerekmekte.

Şirket değiştirmek için son başvuru tarihi: 31 Aralık
Sağlık sigortası şirketini değiştirmek isteyen vatandaşların bu yılın son gününe kadar vakti bulunmakta. Bu tarihi geçirenler ise sağlık sigortası şirketini değiştiremiyor.

12 Kasım’dan itibaren takvim şu şekilde işliyor:
13 Kasım 2023: Sigorta şirketleri yeni sağlık sigortası primlerini en geç 12 Kasım'a kadar açıklamak zorunda. 13 Kasım'dan itibaren 2024 yılı için sağlık sigortalarını karşılaştırabilirsiniz.
31 Aralık 2023: Eski sağlık sigortanızın, yeni sigortacı şirket tarafından iptal edildiği 2023 için geçiş yapabileceğiniz son gün.
31 Ocak 2023: 31 Aralık 2023 tarihine kadar mevcut sağlık sigortanızı iptal edenler, 31 Ocak 2024 tarihine kadar yeni bir sağlık sigortası yaptırabilir.  Yeni sağlık sigortası, geriye dönük olarak 1 Ocak tarihinden itibaren geçerli olur.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Marek Studzinski - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş