Genel Eğitim Sendika Birliği (AOB) tarafından organize edilen greve ülkenin değişik şehirlerinde toplam binlerce öğretmen katıldı. Grev nedeniyle 4.200 ilk ve orta okulda eğitime bir gün ara verildi.

Öğretmenler, Hükümetin ilk ve orta öğretimdeki iş koşulları ve maaşlarının iyileştirilmesi hakkında ve öğretmen kıtlığı için kalıcı çözümler bulmasını istiyor.

İş koşulları, maaşlarının iyileştirilmesini ve öğretmen kıtlığı için kalıcı çözümler bulmasını talep eden öğretmenler, iş yoğunluğunun neden olduğu stres yüzünden öğrencilere yeterli ilginin gösterilemediğine dikkati çekti.

Genel Eğitim Sendika Birliği (AOB) her ayın üçüncü Salı günü hükümeti protesto edeceklerini bildirdi. Bu eylemlerin nasıl yapılacağı henüz bilinmiyor.

Eğitim için 4 milyar euro ek bütçe talebinde bulunan öğretmenler, Hollanda hükümeti tarafından yeni eğitim yılından itibaren ilköğretim okullarına tahsis edilen ek bütçenin yeterli olmadığını belirtiyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU