Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.
Hollanda’nın Güney Hollanda eyaletinde yer alan Gouda kentinde, gündüz vakti yaşanan silahlı saldırı büyük üzüntüye yol açtı. Bosweg Caddesi’nde saat 15.30 sularında meydana gelen olayda, 39 yaşındaki bir kadın, kimliği belirsiz bir kişi tarafından defalarca ateş edilerek vuruldu.
Olayın, kadının iki çocuğunun gözleri önünde gerçekleştiği öğrenildi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre çok sayıda silah sesi duyuldu ve sokakta panik yaşandı. Çevredeki vatandaşlar ilk yardım için seferber oldu. Sağlık ekipleri kısa sürede olay yerine gelse de, tüm müdahalelere rağmen kadın olay yerinde hayatını kaybetti.
Saldırgan kaçtı, polis soruşturma başlattı
Saldırganın olay sonrası kaçtığı ve hâlen yakalanamadığı bildirildi. Polis, şüphelinin kimliği veya olayın nedeni hakkında şu ana kadar bilgi paylaşmadı. Ancak vurulan kadının Bosweg Caddesi’nde ikamet etmediği açıklandı.
Sonhaber'i takip etmek ve haberlerimizin doğrudan telefonunuza gelmesini sağlamak için buraya tıklayın.
Polis, olay yerinde geniş çaplı inceleme başlatırken, iz takip köpekleri de araştırmaya dâhil edildi. Vatandaşlardan, olayla ilgili bilgisi olanların en kısa sürede güvenlik güçlerine başvurmaları istendi.
"Bu sokakta böyle bir şeyin yaşanması çok sarsıcı"
Olayın yaşandığı mahallenin sakinlerinden biri, “Böyle bir şeyin gündüz vakti yaşanması korkutucu. Genelde Amsterdam gibi büyük şehirlerde duyduğumuz olaylar artık burnumuzun dibinde oluyor. İnsanlar bu gece kolay kolay uyuyamayacak,” dedi.
Belediye Başkanı’ndan açıklama
Gouda Belediye Başkanı Pieter Verhoeve, akşam saatlerinde olayın yaşandığı mahalleye giderek hem polisle hem de mahalle sakinleriyle görüştü. Verhoeve, “Bu sakin ve huzurlu mahallede, böyle trajik bir olayın yaşanması hepimizi derinden etkiledi. Mahallede büyük bir üzüntü ve şok var,” ifadelerini kullandı.
Belediyenin, olaydan etkilenen komşulara ve tanıklara yönelik psikolojik destek ve sosyal hizmet sağlayacağı bildirildi.
©Sonhaber.eu