Geçtiğimiz hafta Cuma günü Alblasserdam’daki bir ergoterapi çiftliğine silahlı saldırı düzenleyen ve iki kişinin ölümüne, iki kişinin de ağır yaralanmasına neden olan saldırgan John S. suçunu itiraf etti. Saldırganın yine geçtiğimiz hafta Vlissingen’de 60 yaşında bir adamı öldürdüğü ortaya çıkmıştı.

Pazartesi günü Rotterdam mahkemesinde görülen ilk duruşmada saldırganın tutukluluk süresinin uzatılmasına karar verildi. Savcılık saldırganın psikolojik durumunun detaylı bir şekilde araştırılması gerektiğini ve bu süre zarfında soruşturmanın devam edeceğini açıkladı. John S.’in sadece avukatı ile görüşmesine izin veriliyor.

Saldırıdan dakikalar önce e-posta göndermiş
Hafta sonunda ortaya çıkan bilgilere göre 38 yaşındaki John S. Alblasserdam cinayetinden dakikalar önce, TV Programı RTL Boulevard’a bir e-posta göndererek, 4 mayıs günü Vlissingen’de bir kişiyi öldürdüğünü itiraf etti ve bu saldırıyı “silahı denemek için” yaptığını açıkladı.

John S. RTL’e gönderdiği mesajında diğer şeylerin yanı sıra, psikolojik sorunları ve silah alma takıntısı olduğunu ve yardım alamadığını belirtti. 

Savcılık, içerik hakkında bir şey söylemekten kaçındı, ancak mesajının "suçların arka planı ve doğası" ile ilgili olduğunu doğruladı.

Savcılığı'a göre, şüphelinin sabıka kaydı yok, ancak “kafası karışmış” ve “rahatsız edici davranışları” nedeniyle polis tarafından bilinen bir kişi.  

Bunun yanı sıra John S.'nin kendisi gibi psikolojik sorunları olan insanlara danışmanlık verilen Tro Tardi ergoterapi çiftliğinde de terapilere katıldığı biliniyor.

“Yıllardır kafamın içinde bir savaş var.”
John S. Alblasserdam saldırısından birkaç dakika önce RTL Boulevard'ın editörlerine gönderdiği e-postada deyim yerinde ise kafasının içinde neler olduğunu da anlatmış. 

RTL John S.’ye ait epostada Vlissingen cinayetinden sonra polisin yaptığı açıklamalarda bulunmayan ve sadece nişancının bilebileceği ayrıntıların olduğuna dikkat çekiyor. 

John S. mesajında; Vlissingen'de öldürülen Johan Quist'in (60) bazı ürkütücü fotoğrafları ile birlikte hayal kırıklıklarını ve nefretini de dillendirmiş. 

Gönderilen epostada John S., Johan Quist’in rastgele bir kurban olduğunu ve kendisi ile eşcinsellerin katıldığı bir sohbet odasında tanıştığını itiraf ediyor ve silahı da Telegram aracılığıyla satın aldığını belirtiyor.

John S. mesajında psikolojik sorunlarını ve bir kliniğe kabul edilmeye çalıştığını da ifade ederek şöyle yazıyor: "Beş yıldır ev doktoruna ve GGZ uzmanlarına ateşli silah alma saplantımı anlatıyorum. Bunun için başka ülkeleri de araştırdım. Ancak bir adım atmaya asla cesaret edemedi. Birkaç hafta öncesine kadar…" 

Ayrıca son beş ayda beş kez intihara teşebbüs ettiğini iddia eden John S. daha önce "Bir bakım çiftliği yüzünden" intihar etmeye çalıştığını, aslında on iki yaşından beri intihar düşüncelerinin olduğunu ve on altı yaşındayken de cinayet düşüncelerinin gelişmeye başladığını belirtti.

2 kişi öldü, 2 kişi ağır yaralandı
Geçtiğimiz hafta Cuma günü Alblasserdam'daki Tro Tardi ergoterapi çiftliğine düzenlenen silahlı saldırıda, 34 yaşında çiftlik çalışanı bir kadın ve 16 yaşında Dordrecht’te ikamet eden genç bir kız hayatını kaybetti. Saldırıda 20 yaşında bir kadın ve 12 yaşında genç bir erkek ağır yaralandı. Yaralıların tedavisi halen devam etmekte.

Polis olaydan kısa bir süre sonra, ergoterapi çiftliğine yakın bir mesafedeki bir parkta saldırganı silahıyla birlikte yakaladı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın