Ipsos araştırma bürosunun 10-13 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirdiği Siyasi Barometre anketine göre bir önceki haftaya göre çok az değişiklik olsa da kararını vermiş seçmenlerin sayısında hafifi bir değişiklik kaydedildi. 

Anket sonuçlarından elde edilen verilere göre, kampanyaların tüm hızıyla devam etmesine ve parti liderlerinin her gün medyada görülmesine rağmen, seçmen tercihleri seçimlere bu kadar az bir süre kala dikkat çekici bir şekilde sabite yakın oranda kalıyor. Bununla birlikte, çiftçi partisi BBB'nin bir kayıp yaşadığı görülüyor. İki hafta önce yapılan Ipsos anketine göre partinin son ankette 3 sandalye kaybettiği ev 9 sandalyeye gerilediği görülüyor. Ancak bu kayıptan hiçbir parti doğrudan fayda sağlamıyor.

Seçmenler arasında kararsız seçmenlerin oranı yavaş yavaş düşüyor. İki hafta önceki ankette seçmenlerin yüzde 33’ü bir parti belirtirken bu rakam son ankette yüzde 40’a kadar çıktı. 

Seçmenlerin yaş grubuna göre de farklılıklar bulunmakta 35-54 yaş grubundaki seçmenlerin yüzde 42’si hangi partiye oy vereceğini kesinleştirmiş durumda. 18-34 yaş grubundaki seçmenlerin yüzde 26’sı seçimini yapmış, yüzde 50’si ise halen kararsız.

150 sandalyedeki Temsilciler Meclisinde şuanda seçim yapılmış olsa sandalyelerin dağılımı şu şekilde olurdu:
VVD 28 sandalye 
NSC 26 sandalye 
GroenLinks-PvdA 23 sandalye 
PVV 17 sandalye 
D66 9 sandalye
BBB 9 sandalye
PvdD 7 sandalye 
ChristenUnie 5 sandalye
SP 5 sandalye
DENK 4 sandalye
CDA 4 sandalye
Forum voor Democratie 4 sandalye
Volt 3 sandalye
SGP 3 sandalye
JA21 2 sandalye
BIJ1 1 sandalye
50PLUS ve BVNL herhangi bir sandalye kazanamıyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş