Hollanda Sosyal Güvenlik Kurumu (SVB) tarafından paylaşılan verilere göre, ülkede geçen yıl yeni doğanlarda en çok tercih edilen erkek ismi 888 ile "Noah", kızlarda da 681 ile "Julia" oldu.

Farklı yazılışlarıyla beraber değerlendirildiğinde listede 721 ile "Muhammed", erkek bebeklere en çok verilen isimler arasında ikinci sırayı aldı.

2022'de de ikinci sırada yer alan Muhammed ismi 671 kez tercih edilmişti.

Merkezi İstatistik Bürosu’dan (CBS) elde edilen verilere göre geçtiğimiz yıl Ocak ayından Kasım ayına kadar Hollanda’da toplam 150 bin 877 bebek dünyaya geldi. Aralık rakamları açıklanmamasına rağmen yılın son ayında yaklaşık 13 bin bebeğin doğmuş olacağı tahmin edilmekte.  Buna göre 2023’de doğan bebek sayısı yaklaşık olarak 163 bine çıkacak. 2022 yılında ise 167 bin 504 bebek dünyaya gelmişti.

©AA

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.